Apie mus

Naujienos

  2016-05-09



Europos dienos proga Žagarės bibliotekoje atidaryta lėlių paroda „Svečiuose – tautinės lėlės iš aplankytų ES šalių”.

     Europos dienos proga  Žagarės  bibliotekoje atidaryta lėlių paroda „Svečiuose – tautinės lėlės iš aplankytų ES šalių”.
   Eksponuojamos  lėlytės iš Airijos, Austrijos, Slovakijos, Čekijos, Danijos, Estijos, Italijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Prancūzijos, Kroatijos, Olandijos, Portugalijos, Suomijos, Švedijos, Vokietijos, Vengrijos, Šveicarijos ir kitų šalių.   Lėles parodai paskolino lėlininkė Aušra Petrauskienė iš savo asmeninės kolekcijos. Lėlės pagamintos iš medžio, keramikos, porceliano, kaulo, molio. Jų drabužiai atspindi šalies tradicijas ir papročius, atskiriems regionams būdingus  aprangos  ornamentus.  Paroda bibliotekoje veiks  iki birželio 30 d. 
     Gegužės 6 d. Žagarės miesto bibliotekoje surengtas  edukacinis užsiėmimas – „Kūrybingas atliekų perdirbimas“. Į renginį buvo pakviesti Žagarės gimnazijos mokiniai, Žagarės vaikų darželio „Vyšniukas“ ikimokyklinės grupės vaikai ir Žagarės socialinių paslaugų dienos centro ugdytiniai su  auklėtoja. 
      Užsiėmimus vedė Žagarės gimnazijos mokytoja Nijolė Vadapalienė ir jos ketvirtokai auklėtiniai. Jie parengė  pristatymą apie plastikinių maišelių žalą gamtai. Renginio dalyviams mokiniai uždavinėjo įvairius su aplinkosauga susijusius klausimus. Teisingai atsakiusiems dalyti  prizai. Vaikai parodė, kaip jų klasėje kūrybingai panaudojami įvairūs nebenaudojami daiktai. Plastikinių butelių kamštelius jie naudoja vietoj šaškių, iš skirtingų spalvų kamštelių stato bokštus,  į popierinių padėklų nuo jogurto indelių skylutes mėto kamštelius. Į tuščius mažus plastikinius buteliukus mokytoja pripylė smėlio ir gavosi  puikūs svarmenys vaikams. Ir dar daugybę kitokių žaidimų išradinga ir taupi mokytoja sugalvoja. Pagrindinis  užsiėmimo tikslas — pamokyti susirinkusius iš nebenaudojamų marškinėlių pasisiūti daugkartinio naudojimo pirkinių maišelį. Visiems susirinkusiems buvo padalinti marškinėliai, žirklės, adatos, siūlai. N. Vadapalienė, padedama mokinių, pagamino vieną maišelį ir renginio pabaigoje jį padovanojo renginyje viešėjusiai žurnalistei Loretai Ripskytei. Žagarės vaikų darželio „Vyšniukas“ ikimokyklinės grupės vaikai irgi pasidarė sau maišelį, jį dekoravo vyšnia. Septintokės mergaitės kiekviena sau pasidarė po maišelį, juos papuošė piešinukais.

                                                     
Aušra Jonuitytė
                                                Vitalija Kurauskienė
Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09