Renginiai

Įvykę renginiai

  2016-05-23



Tradiciniai, jau tryliktieji, Jono Avyžiaus skaitymai Joniškyje šįmet, gegužės 19-ąją, buvo šmaikštūs, jautrūs ir su polėkiu.

   Tradiciniai, jau tryliktieji, Jono Avyžiaus skaitymai Joniškyje šįmet, gegužės 19-ąją, buvo šmaikštūs, jautrūs ir su polėkiu. Ištraukas iš Jono Avyžiaus knygos „Bardo nuotykiai ir žygiai“ skaitė Lietuvos jaunosios kartos teatro, kino ir televizijos aktorius Giedrius Savickas.
   Kraštiečio rašytojo augintinio Bardo istorijų klausėsi ne tik Joniškio parapijos senelių globos namų „Santara“ gyventojai, bet ir Raudonojoje sinagogoje gausiai susirinkusi auditorija. Rašytojo Jono Avyžiaus žmona Irena yra sakiusi, kad „šuo mokė mus atjautos, gerumo, tvarkos, drausmės“. Neabejotinai svarbūs bei  aktualūs šie dalykai yra ir šiandieniniame skubos, bėgimo pasaulyje. Aktorius Giedrius Savickas ne tik jautriai perteikė sodrų Jono Avyžiaus žodį, emocijas, kvietė grįžti prie rašytojo kūrybos, bet ir su jam būdingu šmaikštumu bendravo su klausytojais, atsakinėjo į klausimus. Tiek vyresniosios kartos atstovai, tiek  jaunimas susižavėję klausėsi įspūdžių, įgytų patirčių aktoriui dalyvaujant piligriminėse kelionėse Ispanijoje, UNICEF misijose Haityje, Tanzanijoje, asmeninių išgyvenimų ir įžvalgų einant tikėjimo keliu. 
   Kadaise Jonas Avyžius rašė, kad ir jaunimui, augančiai kartai reikia įvairios literatūros, kuri žadintų smalsumą, norą pažinti, visokeriopai turtintų augančio žmogaus protą, jo vidaus pasaulį, ugdytų taurius jausmus, meilę gimtajai žemei, humanizmą ir patriotizmą. Simboliška, kad šiuose Jono Avyžiaus skaitymuose gražiai derėjo ir rašytojo, ir jo kūrybos skaitovo Giedriaus Savicko siekiai.  

                                                             
Dalia Norvaišienė
Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09