Renginiai

Įvykę renginiai

  2016-05-24



Geolobiai – tai pažintinis ir nekomercinis bei nevaržybinis žaidimas, o gal tiesiog turistinis laisvalaikio praleidimo būdas žaidžiamaGeolobiai – tai pažintinis ir nekomercinis bei nevaržybinis žaidimas, o gal tiesiog turistinis laisvalaikio praleidimo būdas žaidžiamas turint internetą ir GPS imtuvą.s turint internetą ir GPS imtuvą.

   Geolobiai – tai pažintinis ir nekomercinis bei nevaržybinis žaidimas, o gal tiesiog turistinis laisvalaikio praleidimo būdas žaidžiamas turint internetą ir GPS imtuvą.
   Svetainėje www.geocaching.com skelbiami lobiai visame pasaulyje – šimtai tūkstančių vietų, kuriose galima rasti įvairiausių dydžių talpeles, savotiškus „lobius“. Kiekviename jų yra žurnalas su apsilankiusių vardais ir vizito data. Užduotis – rasti kuo daugiau dėžučių visame pasaulyje, taip geriau ne tik pažįstant savo gimtąjį miestą, tačiau ir įdomiausius užsienio kampelius. Taigi, žaisti galima su savo šeima arba tiesiog su draugais. 
   Žaidimo organizatorius ir iniciatorius Joniškio rajone – Žagarės parapijos klebonas Marius Dyglys, kuris jau ketverius metus dalyvauja šiame sparčiai populiarėjančiame žaidime. Klebonas užsuko į biblioteką ir pasiūlė tapti vienintele vieta Joniškyje, kurioje galima rasti geolobį. Nuo šiol bibliotekoje laukiame svečių ir turistų iš įvairiausių pasaulio kampelių, lobių ieškotojų, kurie tikrai neaplenks bibliotekos ir užsuks surasti savo lobį.
                                                                                                            
Ieva Lipskienė
Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09