Renginiai

Įvykę renginiai

  2016-06-08



Gegužės 30–31 ir birželio 2-3 dienomis Jurdaičių bendruomenės namų kieme šurmuliavo vaikai.

  Gegužės 30–31 ir birželio 2-3 dienomis Jurdaičių bendruomenės namų kieme šurmuliavo vaikai. Jurdaičių filialo bibliotekininkės suorganizuotame keturių dienų renginyje „Mano vaikystės sodas“ dalyvavo 12 pradinių klasių vaikų. Renginio tikslas – sudominti vaikus knyga - žinių šaltiniu, parodyti kitas knygos galimybes, atskleisti vaikų kūrybines galias, iniciatyvumą, meninę saviraišką. Visi renginio dalyviai aktyviai įsitraukė į daugybę smagių veiklų ir atrakcijų.
    Pirmąją renginio dieną vaikams buvo pristatytos dvi knygos – „Pažintinė veiklos knygelė. Augalai“ ir „Paslaptingas sodas“. Pagal šias knygas vaikams buvo paruoštos įvairios užduotys: paslaptingo sodo spalvinimas, vaisių ir daržovių skaičiavimas, rūšiavimas bei kitų galvosūkių sprendimas. Dvi dienas bibliotekoje vyko įvairūs užsiėmimai.
   Trečią dieną užsiėmimai vyko lauke. Bibliotekininkė pristatė vaikams naujas užduotis. Renginio dalyviai turėjo atpažinti įvairių augalų sėklas, jas pasėti ir palaistyti. Kiekvienas dalyvis įsipareigojo prižiūrėti savo augalus visą vasarą. Linksmiausios vaikams buvo judriosios rungtys, kur reikėjo pasiskirstyti į komandas ir atrinkti pupeles nuo žirnių bei palaistyti sodą, išpilstant laistytuvu vandenį į plastikines stiklines.
   Tris dienas su dalyviais buvo kalbamasi apie vaisius ir daržoves, uogas, jų rūšis bei naudą žmogaus organizmui. Vaikai buvo įtraukiami į kūrybinę bei pramoginę veiklą, kur buvo ugdomi kūrybiniai, meniniai, darbiniai įgūdžiai, bendravimo kultūra. Visus darbelius renginio dalyviai pristatė draugams surengtoje parodėlėje.
   Paskutinę dieną vyko renginio aptarimas, aktyviausių dalyvių bei nugalėtojų apdovanojimai. Vaikai buvo vaišinami kaimo bendruomenės paruoštomis vaišėmis.

                                                                                 
Diana Užkuraitienė
                                                                   Jurdaičių filialo vyr. bibliotekininkė
Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09