Apie mus

Naujienos

  2016-07-08



Liepos 2 d. Joniškio miestas pasitiko savo gimtadienį šūkiu „Joniškis – amžių miestas“ ir paminėjo dvi miestui reikšmingas datas: Joniškio vardo paminėjimo istoriniuose šaltiniuose 480 ir Magdeburgo teisių suteikimo 400 metų sukaktis.

   Liepos 2 d. Joniškio miestas pasitiko savo gimtadienį šūkiu „Joniškis – amžių miestas“ ir paminėjo dvi miestui reikšmingas datas: Joniškio vardo paminėjimo istoriniuose šaltiniuose 480 ir Magdeburgo teisių suteikimo 400 metų sukaktis. Bibliotekos darbuotojai tradiciškai sudalyvavo miesto šventės eisenoje.
   Garbingų jubiliejų proga Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos pastatas buvo papuoštas bajorų, kovojusių už miesto savivaldos atgavimą, herbais, kartu su asociacija „Slinktys“ surengė „Mažąją knygų mugę“ bei atidarė lauko skaityklą miesto aikštėje. Lauko skaitykloje buvo galima perskaityti tos dienos laikraščius, pasigrožėti šiuolaikinio Joniškio fotografijomis ir susipažinti su miesto istorija pavartant įvairius leidinius apie Joniškio kraštą. Šalia lauko skaityklos veikė mirioramų piešimo dirbtuvėlės, kur vaikai buvo kviečiami nupiešti savo miestą. Popietę šalia bibliotekos veiklų miesto aikštę užpildė jaunųjų bardų – kraštiečių Eglės Ancevičiūtės ir Gintarės Rimdžiūtės balsai bei Eimanto Budreckio gitaros skambesys. Jaunieji atlikėjai grožėjosi besikeičiančiu Joniškiu ir kvietė ne tik klausyti dainų, bet ir prisijungti šokiu.
   Vidurdienį bibliotekos skaitykloje vyko susitikimas su kraštiete, istorike Lirija Ulvidaite¬-Steponavičiene ir humanitarinių mokslų daktaru Ernestu Vasiliausku. L. Ulvidaitė-Steponavičienė skaitė pranešimą tema „Magdeburginio Joniškio istorijos akimirkos“ ir pasakojo apie nueitą miesto kelią savivaldos link. Dr. E. Vasiliauskas pasakojo apie bajorus, kurie kovojo už teisę suteikti Joniškiui Magdeburgo teises, jų veiklą ir herbų reikšmę. 
   Šventės dieną praeivių ir renginio svečių dėmesį traukė prie bibliotekos sukurtas šventės temą atitinkantis akcentas – senųjų leidinių skaityklėlė.


Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09