Renginiai

Edukacinis vidudienis Plikiškių bibliotekoje

  2016-08-25



Rugpjūčio 24 dieną J.Avyžiaus viešosios bibliotekos Plikiškių filialo jaunieji skaitytojai rinkosi į edukacinį vidudienį „Gandre, gandre, apsuk ratą“.

   Rugpjūčio  24 dieną J.Avyžiaus viešosios bibliotekos Plikiškių filialo jaunieji skaitytojai rinkosi į edukacinį vidudienį „Gandre, gandre, apsuk ratą“.
    Ši diena pasirinkta neatsitiktinai, nes nuo seno buvo sakoma, kad per šv. Baltramiejų  gandrai palieka lizdus ir išskrenda žiemoti. Plikiškių kaimo gyventojai turi kuo pasidžiaugti, nes kaime yra net 3 gandralizdžiai.   
    Vyr. bibliotekininkė Aušra Kriščiūnienė pasiūlė vaikams tapti žvalgais, statybininkais, sekliais, varliukais ir pažinti gandrą iš arčiau. Mažieji žvalgai Gytis ir Danielius sėdo ant dviratukų ir, apsukę ratą,  suskaičiavo bei pranešė visiems, kad kaimo gandrai dar neišskrido.  6  pastebėti paukščiai smagiai  vaikštinėjo po žolę, žvalgėsi iš savo lizdų tarsi niekur neskubėdami skristi. Seklėmis tapusios Ieva ir Deimantė su savo mažaisiais broliukais turėjo rimtą užduotį – surasti knygose paslėptus varliukų ir gandrų simbolius, o tuo pačiu sudominti  visus renginio dalyvius nauja informacija apie gandrus. „Statybininkės“ Darija ir Viktorija ryžosi pastatyti naują lizdą gandrui iš bulvinių bei duoninių šiaudelių. Dailininkės Gabrielė ir Domantė nuspalvino, iškirpo ir įkurdino gandrus žalioje pievelėje. Daug smagių emocijų patyrė vaikai, kurie dalyvavo varliukų šokinėjimo į krepšį varžybose. Čia nepralenkiamos buvo sesutės Odeta ir Aistė. Renginio dalyvius bibliotekininkė pamokė, kaip galima nesunkiai nupiešti gandrą iš skaičiaus 2.
    Renginio pabaigoje vaikai apžiūrėjo bibliotekoje veikiančią Plikiškių kaimo gyventojo Reinhardo Vaišvilos fotografijų parodą „Ir pamos gandras sparnu“, kurioje eksponuojamos 26 nuotraukos. Jose užfiksuotos gražiausios gandrų gyvenimo akimirkos. Tai yra ketvirtoji  kraštiečio fotografijų paroda šioje bibliotekoje. Parodą bus galima aplankyti iki rugpjūčio pabaigos. Vaikai išrinko labiausiai jiems patikusią fotografiją. 
    Bibliotekininkė padėkojo aktyviausioms skaitytojoms, kurios dalyvavo „Vasaros skaitymo iššūkyje“ ir perskaitė visas knygas, palinkėjo šiltų likusių vasaros atostogų dienų, nes jeigu gandrai neskuba palikti savo lizdų, vadinasi, ruduo dar greit neateis.
 Aušra Kriščiūnienė
Vyr. bibliotekininkė
Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09