Renginiai

Paminėta Tarptautinė raštingumo diena

  2016-09-09



Rugsėjo 8-ąją Joniškio rajono savivaldybės J. Avyžiaus VB Plikiškių filiale buvo organizuota akcija „Žodi, pasibelsk į mano širdį“, skirta Tarptautinei raštingumo dienai.

  Rugsėjo 8-ąją Joniškio rajono savivaldybės J. Avyžiaus VB Plikiškių filiale buvo organizuota akcija „Žodi, pasibelsk į mano širdį“, skirta Tarptautinei raštingumo dienai.
 Mažieji skaitytojai iš anksto ruošėsi šiam susitikimui, nes jie turėjo sukurti vieną knygelės puslapį, kuriame būtų pavaizduotas mylimiausias žaislas, daiktas ar žmogus, o šalia dailiai, be klaidų parašytas jo pavadinimas. 
     Akcijos pradžioje bibliotekininkė kartu su vaikais išsiaiškino, ką reiškia žodžiai „raštingumas“, „raštingas žmogus“. Vaikai suprato, kad svarbu ne tik mokėti teisingai rašyti žodžius, išmokti skaityti, bet ir gebėti atpažinti, suprasti, kurti, bendrauti bei naudoti parašytus duomenis. Didele staigmena vaikams tapo į akciją atvykęs neįprastos kolekcijos savininkas Alvydas Užkuraitis. Jis papasakojo apie savo degtukų dėžučių paveikslėlių kolekcijos atsiradimą, pateikė įdomių faktų apie degtukus, jų gamybą. Vaikai apžiūrėjo neįprastą kolekciją, pateikė svečiui daug klausimų, sužinojo, kad tokių kolekcijų Lietuvoje labai mažai.
    Renginio pabaigoje visi draugiškai kūrė knygelę-širmutę. Jos puslapiuose mirgėjo dailiai iliustruoti žodžiai: „vasaros gėlė“, „trečiokai“, „mano mokytoja“, „bibliotekininkė“, „batuotas katinas“, „Lesė“  ir kiti. Svarbiausia, kad visi žodžiai buvo parašyti be klaidų, spalvingi. Ši knygelė-širmutė papuoš biblioteką ir bus nuolat papildoma skaitytojų sukurtais puslapiais. O degtukų dėžučių paveikslėlių parodą skaitytojai gali aplankyti iki rugsėjo pabaigos.

                                                                Aušra Kriščiūnienė
                                                   Plikiškių filialo vyr. bibliotekininkė      

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09