Renginiai

Apie Tėvo Stanislovo šviesą

  2016-09-16



Rugsėjo 15 d. Jono Avyžiaus viešojoje bibliotekoje įvyko susitikimas – knygos „Tėvo Stanislovo saulė“ pristatymas.

    Rugsėjo 15 d. Jono Avyžiaus viešojoje bibliotekoje įvyko susitikimas – knygos „Tėvo Stanislovo saulė“ pristatymas.
   Vykdydami kilnų  šviečiamąjį projektą  „Misija: Tėvo Stanislovo gyvenimo keliais 2016/2017“ į  renginį atvyko svečiai – knygos autorė, socialinių mokslų daktarė Valentina Šereikienė, Etninio paveldo bendruomenės „Kauno Veršva“‘ vadovė,  filosofijos ir humanitarinių mokslų magistrė  Stasė Mickutė ir teologijos mokslų daktaras,  kunigas, kapucinas   Vincentas Tamošauskas.  
    Knyga skirta dešimtosioms kapucinų vienuolio, kunigo Algirdo Mykolo Dobrovolskio (Tėvo Stanislovo) mirties metinėms. Per Tėvą Stanislovą pažinojusių, artimųjų, jo mokinių prisiminimus knygoje atskleidžiama neeilinė asmenybė, kurios šviesa nenustoja šildyti žmonių dvasią ir šiandien. Gausiai joniškiečių auditorijai knygos autorė V. Šereikienė kalbėjo apie tai, kaip gimė ši knyga, apie asmeninę bendrystę su Tėvu Stanislovu. Knygoje atskleidžiama daug dalykų, kurie nežinomi visuomenei arba kitaip interpretuojami. Tėvas Stanislovas bendravo su visais: ir  su žymiais politikais, verslininkais, ir su abejotinos reputacijos žmonėmis, su ligoniais ir varguoliais. Tėvo Stanislovo – tikrojo altruisto – saulė švietė visiems. 
   Savo įžvalgomis apie Tėvo Stanislovo fenomeną, šią daugiabriaunę, daugiaplanę, kiekvienam žmogui tarnavusią asmenybę, jos dvasinį ir fizinį indėlį į etnopaveldą  pasidalijo S. Mickutė. 
Ekspresyvus Tėvo Stanislovo mokinio, kapucinų vienuolio, kunigo V. Tamošausko pasakojimas sukėlė netgi diskusiją dėl kai kurių Tėvo Stanislovo nuostatų paaiškinimo, tačiau jis vienareikšmiškai kvietė visus palaikyti krikščioniškąsias vertybes, kurias be išlygų puoselėjo Tėvas Stanislovas. 
    Mintimis  apie Tėvo Stanislovą pasidalijo Joniškio dekanas, klebonas Eduardas Semaška. 
   Už renginį ir apsilankymą Joniškyje svečiams padėkojo mero pavaduotoja Vaida Aleknavičienė, viešosios bibliotekos direktorė Jovita Šimkevičiūtė. 
    Palinkėję gražaus skaitymo svečiai išskubėjo susitikti su Juodeikių bendruomene, kur 1957-60 m. kunigavo Tėvas Stanislovas. 
                                                            
  Violeta Vilčiauskienė
Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09