Renginiai

Įvykę renginiai

  2016-09-19




  Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Gaižaičių filiale surengta paroda „Emocijos“, kuriai  16 darbų pateikė trys Šiaulių universiteto dailės ir dizaino specialybės IV kurso studentės – Greta Giedraitytė, Eglė Gailiūtė ir Živilė Elinauskaitė.
    Rudenėjančią rugsėjo 14 –osios popietę bibliotekoje  įvyko parodos pristatymas ir susitikimas su autorėmis. Merginos nuo antro kurso gilinasi į abstrakčiąją tapybą, ieško įvairių formų, kompozicijos variantų ir koloristinių sprendimų. Jas konsultuoja profesorius Ričardas Garbačiauskas. Renginio metu  studentės sakė, kad šiuo metu jų pagrindinis tikslas – naudojant platų tapybos priemonių spektrą, sukurti darbus, kuriuose atsispindėtų skirtingos, kasdien žmogaus patiriamos emocijos: ramybė, nerimas, džiaugsmas, liūdesys. Tapyboje emocijos išgaunamos panaudojant tamsesnes ar šviesesnes spalvas, tapant ekspresyviai ar ramiai. Parodoje matyti kiekvienos studentės savitumas.
     Darbų autorės atsakė į smalsių žiūrovų klausimus, atskleidė kūryboje perteiktas emocijas.
    Ta proga bibliotekininkė pasidalijo žymių žmonių mintimis apie meną, padėkojo   studentėms  už parodą,  palinkėjo sėkmingo studijų užbaigimo ir gražios kūrybinės ateities.

                                                                              Monika Sviderskienė
                                                    Gaižaičių filialo vyresnioji bibliotekininkė

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09