Apie mus

Naujienos

  2016-09-21



Rugsėjo 20 – osios popietę į Žagarės biblioteką rinkosi neabejingos menui ir grožiui moterys, norinčios išmokti piešti ant šilko.

   Rugsėjo 20 – osios popietę į Žagarės biblioteką rinkosi neabejingos menui ir grožiui moterys, norinčios išmokti piešti ant šilko.
    Tam bibliotekininkės pasikvietė savo bibliotekos skaitytoją Dalią Viktoriją Čereškevičienę. Moteris yra žagarietė, grįžusi čia slaugyti savo mamos iš Vilniaus. Nors dirbo vyriškus darbus, visada mėgo rankdarbius. Mėgsta nerti, megzti, piešti ant šilko ir drobės. Buvo laikas, kai rankdarbiai buvo jos šeimos pragyvenimo šaltinis, dabar tai daro savo malonumui, dovanoja įvairiomis progomis. 
    Tapyti ant šilko yra didžiulis malonumas ir nelengvas darbas, tačiau  procesas įtraukia ir veikia tarsi meditacija, tuo pačiu leidžianti išreikšti kūrybinius sugebėjimus,  nuotaiką ir emocijas. Užsiėmimo dalyves labiausiai įtraukė ir daugiausia emocijų sukėlė  įdomiausia užsiėmimo dalis — dažų liejimas ant kontūru nupiešto piešinio. Norėdamos išgauti daugiau atspalvių,  moterys maišė dažus, dalinosi teptukais, dažais, patarimais. Gauti rezultatai nenuvylė. 
    Visos džiaugėsi įgytomis žiniomis, ne viena užsiėmimo dalyvė žadėjo bandyti savarankiškai kažką gražaus susikurti.     Užsiėmimo pabaigoje padaryti darbeliai aptarti prie arbatos puodelio. 
                                                               

Aušra Jonuitytė
                                                              Žagarės filialo vedėja

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09