Renginiai

Rudens svečias

  2016-10-04



Spalio 3-čiosios rytą Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje svečiavosi „Saulės“ pagrindinės mokyklos 3b klasės mokiniai.

Gali būt padebesy,
Gali būti – šuliny,
Gali būt,
Kad čia ir ten
Kaip paukštelis gyveni.
(Sigitas Geda)
   Spalio 3-čiosios rytą Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje svečiavosi „Saulės“ pagrindinės mokyklos 3b klasės mokiniai.
    Mokytoja Dalia Palubinskienė kartu su bibliotekos darbuotojomis paruošė integruotą lietuvių literatūros pamoką „Rudens svečias“. Šios pamokos tikslas – supažindinti vaikus su vieno garsiausių lietuvių poetų – Sigito Gedos – kūryba. Ne paslaptis, poeziją skaito vis mažiau skaitytojų, o vaikus ja sudominti ypač sunku. Vaikų literatūros skyriaus vedėja Dovilė Kurlienė pristatė vaikams S. Gedos knygas, papasakojo, kokius apdovanojimus yra pelnęs poetas, ir kodėl jis yra toks svarbus. Vaikai ne tik vartė knygas, grožėjosi iliustracijomis, skaitė ir nagrinėjo Sigito Gedos eilėraščius, bet ir klausėsi nuotaikingų dainelių, sukurtų pagal šio poeto eiles. Didžiulis įvertinimas poetui yra kai jo eilės tampa dainomis, o Sigito Gedos kūryboje tokių eilių yra tikrai daug. Mokinukai, paklausę dainelių, nusprendė, kad dainoje eilėraštis suskamba visai kitaip, įgyja kitokį atspalvį.
   Antroje pamokos dalyje vaikai įvairiausiomis pastelės spalvomis margino rudeninius medžių lapus ir dovanojo juos bibliotekininkėms.

Dovilė Kurlienė
Vaikų literatūros skyriaus vedėja

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09