Renginiai

Bibliotekos direktoriaus pavaduotoja išlydėta į pensiją

  2016-10-04



Rugsėjo 30 d. Joniškio Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Violeta Vilčiauskienė atsisveikino su darbine veikla.

   Rugsėjo 30 d. Joniškio Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Violeta Vilčiauskienė atsisveikino su darbine veikla. V. Vilčiauskienė savo vienintelei darbovietei atidavė daugiau kaip 39 metus (nuo 1977 m.) ir, kaip pati sakė, išdirbo beveik pusę bibliotekos amžiaus.
   Nuo 1980 m. iki 1984 m. ir keletą 2006 m. mėnesių ji ėjo bibliotekos direktoriaus pareigas. Visą likusį laiką dirbo pavaduotoja. Jos darbo sritys buvo bibliotekos darbo organizavimas – planavimas ir atskaitomybė, metodinė veikla, darbo analizė, projektai ir jų koordinavimas, ryšiai su visuomene bei žiniasklaida, bibliotekos įvaizdžio formavimas. 
V. Vilčiauskienė buvo kruopšti, darbšti, reikli, principinga, kūrybinga darbuotoja, profesionaliai atliekanti savo darbą, nuolat ieškanti naujų darbo formų, parengusi ir įgyvendinusi dešimtis projektų. Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos 70-mečio proga V. Vilčiauskienė parašė ir išleido knygą ir kompaktinę plokštelę, kuriose pristatoma bibliotekos istorija ir veikla. 
   Išlydėti pavaduotojos į pensiją susirinko bibliotekos skyrių ir filialų darbuotojai, atvyko Joniškio rajono savivaldybės meras Gediminas Čepulis, kuris įteikė padėkos raštą už sąžiningą, nuoširdų ir ilgametį profesionalų darbą, kūrybinių iniciatyvų taikymą bibliotekos veikloje. 
Bibliotekos direktorė Jovita Šimkevičiūtė pavaduotoją apibūdino kaip reiklią sau ir kitiems darbuotojams, griežtą, bet supratingą ir įteikė padėkos raštą už ilgametį ir nepriekaištingą darbą skleidžiant knygos ir skaitymo šviesą Joniškio rajono bendruomenei. Skyrių ir filialų darbuotojai V. Vilčiauskienei negailėjo nuoširdžių ir gražių žodžių, linkėjo rasti laiko sau ir šeimai, užsiimti mėgstama veikla ir būtinai grįžti į biblioteką aplankyti savo buvusių kolegų, lankytis renginiuose ir skaityti knygas.
  Linkime Violetai Vilčiauskienei kuo didžiausios sėkmės!

 

Ieva Lipskienė
Vyriausioji bibliotekininkė

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09