Renginiai

Įvykę renginiai

  2016-10-05



Žagarės biblioteka tęsia tradiciją rengti knygų pristatymus įvairių profesijų atstovams.

   Žagarės biblioteka tęsia tradiciją rengti knygų pristatymus įvairių profesijų atstovams. Tad spalio 5–ąją, minint Tarptautinę mokytojų dieną, bibliotekos vedėja Aušra Jonuitytė, nešina pilna pintine knygų, išskubėjo į Žagarės gimnaziją. Tą dieną joje pamokas vedė mokiniai, o mokytojai ilsėjosi, bendravo tarpusavyje.
   Viename kabinete mokiniai įrengė kavinę, kurioje jie pedagogus vaišino žolelių arbata, vaisiais. Dramos studijos vaikai savo mokytojus pasveikino gražia programa. Ten pat buvo priimta ir bibliotekos darbuotoja. 
   Į knygų pristatymą susirinko nemažas būrys pedagogų. Kai kurie iš jų – Žagarės bibliotekos skaitytojai, o kiti apie biblioteką nežino arba žino nedaug. Mokytojams A. Jonuitytė pristatė įvairias naujas psichologines, rankdarbių, grožinės literatūros knygas. Socialinė pedagogė Toma Kiminienė susidomėjo E. Čekuolienės psichologinėmis knygomis. Geografijos mokytoją Almą Kančelskienę, kuri yra tikra Žagarės patriotė, labai sudomino A. Savukyno knyga „Istorijos detektyvai“, nes joje rašoma apie kunigaikštį Žvelgaitį. Moterims patiko rankdarbių knygos. Dailės mokytoja Alanta Maižiutė susidomėjo dar jai nebandytomis darbelių technikomis.
   Abejingų nepaliko ir bibliotekos naujiena - papildytos realybės knyga „Pasaulio pasakos“. Tai ideali lavinimo priemonė šiuolaikiniams vaikams. Knygoje suderinta pasakos ir šiuolaikinės technologijos, todėl ji žavi ne tik vaikus, bet ir suaugusius. Į knygą nukreipus mobilųjį įrenginį galima stebėti, kaip atgyja pasakų veikėjai. Knyga ėjo iš rankų į rankas, o ekonomikos mokytoja Rita Milenčienė papasakojo, kad tokiomis išmaniosiomis knygomis mokiniai jau naudojasi. Pradinių klasių mokytojos žadėjo atsivesti į biblioteką savo auklėtinius, kad ir vaikai susipažintų su įdomia naujiena. 
   Knygų pristatymas buvo puiki proga ne tik pabendrauti su mokytojais, bet ir pakviesti juos tapti bibliotekos skaitytojais.

Žagarės miesto bibliotekos informacija

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09