Apie mus

Naujienos

  2016-10-17



Spalio 14 d. Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos skaitykloje vyko Coder Dojo programavimo užsiėmimas.

   Spalio 14 d. Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos skaitykloje vyko Coder Dojo programavimo užsiėmimas. Į viešąją biblioteką susirinko apie 30 vaikų ir keletas tėvelių, norinčių įgyti programavimo supergalios. Akivaizdu – šiuolaikinis jaunimas labai atviras naujoms technologijoms ir inovatyvioms žinioms. Užsiėmimo metu vaikai turėjo puikią galimybę tiesiogiai susipažinti su programavimo pagrindais, sužinoti, kokia kalba galima „susikalbėti“ su kompiuteriu, ir svarbiausia – išmokti kurti interneto svetainę.
   Programavimo subtilybių vaikus mokė Coder Dojo savanorės mentorės. Projektą Lietuvoje inicijavo Europos Parlamento narys Antanas Guoga ir #SWITCH! komanda.
   Coder Dojo (www.coderdojo.lt) skatina vaikus/jaunimą ir jų tėvelius mokytis programuoti, kurti tinklalapius, žaidimus ir kitais įdomiais metodais sužinoti daugiau apie technologijų pasaulį ir galbūt su tuo susieti savo profesinę ateitį. Juk tai – labai paklausi profesija, kurios specialistų Europoje ir visame pasaulyje trūksta. Šiuo metu net 57 šalyse veikia apie 700 Coder Dojo klubų, surengta tūkstančiai renginių.
   Coder Dojo Lietuva ambasadoriai, palaikantys idėją nuo ankstyvo amžiaus vaikaus supažindinti su technologijomis – EP narys Antanas Guoga, aktorė Beata Tiškevič-Hasanova, sėkmingiausio Lietuvos startuolio „Vinted“ įkūrėja Milda Mitkutė. Pastarųjų drąsių ir idėjų kupinų dalyvavimas projekte – žinia, kad programavimas gali būti įdomus ir mergaitėms, kad tai kūrybiška veikla, kur smagus laiko praleidimas derinamas su praktinių žinių įgijimu. Idėją palaiko ir Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos projektas „Bibliotekos pažangai 2“, nes būtent bibliotekos visoje šalyje taps Coder Dojo Lietuva „namais“.
  Europarlamentaras A. Guoga tiki, kad tai „gali būti pradžia, už kurios dalis vaikų susidomės, supras, kad prie kompiuterio galima ne tik žaisti, bet ir kurti. Galbūt vieną dieną vienas iš šių vaikų sukurs Google dydžio įmonę Lietuvoje. Tai yra didžiausia mano svajonė”.

 

Ieva Lipskienė
Vyriausioji bibliotekininkė

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09