Renginiai

Įvykę renginiai

  2016-10-20



Visą spalio mėnesį Viešosios bibliotekos ir Šiaulių rajono bibliotekos Kužių ir Meškuičių filialai dalyvauja projekto „Intriguojame skaityti“ virtualioje akcijoje „Skaitome vieną knygą“.

   Visą spalio mėnesį Viešosios bibliotekos ir Šiaulių rajono bibliotekos Kužių ir Meškuičių filialai dalyvauja projekto „Intriguojame skaityti“ virtualioje akcijoje „Skaitome vieną knygą“. Vaikai kartu su bibliotekininkėmis skirtingose vietose skaitys vieną knygą, savo įspūdžius išreikš piešiniuose, kurie bus paskelbti bibliotekų socialiniuose tinkluose.
   Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos globėjos Nacionalinio operos ir baleto teatro solistės Sofijos Jonaitytės siūlymu pasirinkta A. de Sent-Egziuperi knyga „Mažasis princas“. 
   Spalio 6-ąją dieną Gataučių filiale vyko popietė, kurios metu bibliotekininkė jauniesiems skaitytojams ir pristatė pastarąją knygą. Papasakojo, kad tai pasaka apie draugystę ir meilę, gyvenimo prasmę, gėrį ir grožį, apie žmogaus pareigą vienas kitam. Pagrindinis šios pasakos herojus yra auksaplaukis berniukas, nusileidęs iš nežinomos mažytės planetos, nemažai keliaujantis ir patiriantis daug įvairių išgyvenimų. 
   Jaunieji skaitytojai turėjo galimybę perskaityti norimą knygos ištrauką savo draugui, nupiešti mėgstamas gėles, augančias pagrindinio knygos herojaus aplankytose planetose. Baigiantis popietei niekas neskubėjo namo – visi grožėjosi piešiniais, dalijosi įspūdžiais apie A. De Sent–Egziuperi kūrinį „Mažasis princas“. 
Projektą „Intriguojame skaityti“ dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

 

Lina Lukošiūnienė 
Gataučių filialo vyr. bibliotekininkė

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09