Apie mus

Naujienos

  2016-11-10



Lapkričio 27 dieną kraštiečiui aktoriui, skaitovui, visuomenės veikėjui Laimonui Noreikai būtų sukakę 90 metų.

      Lapkričio 27 dieną kraštiečiui aktoriui, skaitovui, visuomenės veikėjui Laimonui Noreikai būtų sukakę 90 metų.
      L. Noreika sukūrė daugiau nei 100 vaidmenų teatre ir per 40 - kino filmuose. Tokie filmai kaip „Niekas nenorėjo mirti“, „Jausmai“, „Laiptai į dangų“, „Sodybų tuštėjimo metas“ yra lietuviško kinematografo šedevrai.
      L. Noreika  laikomas lietuvių klasikos įgarsinimo pradininku, parengusiu daugiau nei 20 programų.  Maironio, Simono Daukanto, Salomėjos Nėries, Justino Marcinkevičiaus ir kitų poetų eilės skambėjo ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Dėl įtaigaus balso, dikcijos ir balso tembro L. Noreika buvo vadinamas „poezijos apaštalu“, „lietuviško žodžio Vaidila“.
      Kraštietis aktorius nepamiršdavo gimtojo Joniškio. Jo skaitoma poezija  ne kartą skambėjo Viešojoje bibliotekoje, susitikimuose su joniškiečiais pristatytos L. Noreikos atsiminimų knygos. 
      Lapkričio 3-30 d. Joniškio J. Avyžiaus viešosios bibliotekos skaitykloje eksponuojama literatūros paroda „Kraštiečiui aktoriui Laimonui Noreikai – 90 metų“. Viešosios bibliotekos interneto svetainėje www.joniskis.rvb.lt  (Galerija) galima apžiūrėti virtualią parodą, skirtą L. Noreikos 90-mečiui.
Dalia Norvaišienė
Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09