Renginiai

Įvykę renginiai

  2016-12-09



Gruodžio 8 d. Gataučių Marcės Katiliūtės mokyklos lietuvių kalbos mokytoja Jūratė Armonavičienė penktokams pateikė staigmeną – literatūros pamoka vyks netradicinėje erdvėje!

   Gruodžio 8 d. Gataučių Marcės Katiliūtės mokyklos lietuvių kalbos mokytoja Jūratė Armonavičienė penktokams pateikė staigmeną – literatūros pamoka vyks netradicinėje erdvėje! Apsidžiaugę penktokai sušoko į autobusiuką ir po 10 minučių atsidūrė Linkaičių kaimo bibliotekoje. Biblioteka pasirinkta neatsitiktinai – 2016-ieji yra Bibliotekų metai, tad nutarta vaikus išsamiau supažindinti su šios įstaigos darbu.
   Bibliotekininkė Aleksandra Stulginskienė turėjo svečiams paruošusi smagių užduočių, kurias, pasiskirstę į tris komandas, vaikai su entuziazmu puolė atlikinėti. Kur rasti didžiausią, o kur mažiausią pasaulio biblioteką? Kaip tapti Joniškio Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos skaitytoju? Kaip Viešosios bibliotekos svetainėje rasti norimą knygą? Visa tai penktokai ir sužinojo neeilinės pamokos metu. Dar spėliojo mįsles, skaičiavo kukurūzus, bandė atpažinti skaitytų knygų herojus... Ir visi sutiko: bibliotekoje būna smagu!

 

Emilija Karoblytė, 
Gataučių Marcės Katiliūtės mokyklos bibliotekininkė

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09