Apie mus

Skaitymai vaikų dienos centro lankytojams

  2016-12-14



Gruodžio 12 dieną akcijos „Knygų Kalėdos“ skaitymų popietėje dalyvavo Skaistgirio vaikų dienos centro lankytojai ir socialinė darbuotoja Auksė Žakaitytė.

   Gruodžio 12 dieną akcijos „Knygų Kalėdos“ skaitymų popietėje dalyvavo Skaistgirio vaikų dienos centro lankytojai ir socialinė darbuotoja Auksė Žakaitytė. Skaitymui pasirinkome du italų rašytojo Bruno Ferrero pasakojimus. Vienas jų apie keliaujančią šypseną, kuri sutaiko besikivirčijančius berniukus, taikiai išsprendžia konfliktinę situaciją po avarijos, aplanko pašto darbuotojus ir jų klientus, gydytoją ir ligonius. Vakare šypsena iškeliauja, miestelis po jos apsilankymo tampa laimingesnis. Šį pasakojimą pabandėme perkurti, pritaikyti savo aplinkai.
   Vaikai uoliai vardijo mūsų miestelio įstaigas, žmones, kuriuos turėtų aplankyti šypsena. Visi puikiai supratome, kad daugelį smulkmenų galime įveikti nusišypsoję aplink esantiems. B. Ferrero pasakojimai sudomina bet kokio amžiaus skaitytoją, jie gyvi, jaudinantys, priverčiantys stabtelėti, susimąstyti, keistis.
   Tęsdami savo popietę žaidėme žaidimus. Kartu su vaikais prisiminėme bibliotekos renginius, kuriuose jie dalyvavo šiais metais. Tai ir viktorina apie gyvūnus, piešimas saugaus eismo tema, europieštukinių gamyba, papuošalų iš vilnos vėlimas. Vaikams padėkojome už gražią draugystę ir vaišinome saldainiais.

 

Jolanta Jatulienė
Skaistgirio filialo vyr. bibliotekininkė

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09