Apie mus

Naujienos

  2016-12-14



Jau tampa tradicija, kad kasmet prieš Kalėdas Žagarės bibliotekos lankytojams yra siūlomas edukacinis užsiėmimas,

   Jau tampa tradicija, kad kasmet prieš Kalėdas Žagarės bibliotekos lankytojams yra siūlomas edukacinis užsiėmimas, kurio metu mokomasi pasidaryti šventinį papuošimą. Vienais metais buvo daromos snaigės iš šiaudų, kitais iš popieriaus. Šiemet Žagarės gimnazijos dailės ir technologijų mokytoja Alanta Maižiutė pasisiūlė pamokyti suverti snaiges iš karoliukų.
   Į užsiėmimą susirinko nemenkas būrys vaikų, moterų ir vienas vyriškis. Vėrimo procesas reikalauja kruopštumo, susikaupimo, fantazijos. 
   Ne vienam buvo sudėtinga sučiupinėti mažyčius karoliukus. Mokytoja A. Maižiutė paaiškino, kad vienos snaigės gali būti veriamos nuo krašto į centrą, kitos – atvirkščiai. Pirmiausia reikia sugalvoti būsimos snaigės formą, spalvas, išsidėstymą. Atsimatavus beveik metro ilgio vielutės gabalą, ant jo užverti stambų karoliuką, jį tvirtinti, verti kitokios formos karoliuką ir tokį fragmentą kartoti penkis ar šešis kartus. Sujungus juos, verti dar kitokios formos ir ilgio karoliukus. Visi susikaupę dirbo, vieniems sekėsi geriau, kitiems teko ardyti ir pradėti iš pradžių. Vaikams šis užsiėmimas buvo per sunkus. Jie padarė po keletą fragmentų ir toliau tik stebėjo kitų darbą. 
   Po geros valandos pradėjo matytis būsimos snaigės forma. Vieniems išėjo taisyklingos formos kūrinėliai, kitų snaigės atrodė kaip kepurėlės. Todėl mokytoja pasiūlė prie esamo vėrinio priverti dar vieną fragmentą. Rezultatas labai nudžiugino, nes iš nevykusios snaigės – kepurės išėjo puikus tuščiaviduris žaisliukas eglutei papuošti. 
   Užsiėmimas užtruko beveik dvi valandas, tačiau susirinkusiems neužteko laiko įgyvendinti sumanymus. Sutarta, kad jei bus norinčių, bibliotekoje visada bus galima pratęsti mokymus.
 
Žagarės bibliotekos vedėja
Aušra Jonuitytė
Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09