Apie mus

Kūrybinėse dirbtuvėlėse Plikiškių bibliotekoje darbavosi net nykštukai

  2016-12-19



Gruodžio 16 dieną Plikiškių bibliotekoje veikė kūrybinės dirbtuvėlės, kuriose triūsė Plikiškių mokyklos-daugiafunkcio centro pradinukai.

   Gruodžio 16 dieną Plikiškių bibliotekoje veikė kūrybinės dirbtuvėlės, kuriose triūsė Plikiškių mokyklos-daugiafunkcio centro pradinukai. Visų susirinkusiųjų tikslas buvo vienas – sukurti šventišką kalėdinių eilių ir pasakų skrynelę. Kad darbas vyktų sklandžiai, bibliotekininkė įpareigojo nykštuką Oskarą surasti pačią storiausią knygą bibliotekoje. Pasirodo, kad šioje knygoje slėpėsi trys spalvoti vokai su darbais, kuriuos vaikai turėjo atlikti.
   Keturi „paštininkai“ skubėjo laiku suklijuoti ilgą šventinę telegramą ir sutalpinti joje net keturiasdešimties pasakų, eilėraščių apie Kalėdas ir žiemą pavadinimus. Šeši „dailininkai“ piešė iliustraciją eilėraščiui „Prie eglutės – šventė“. Likusieji raiškiai skaitė ir dėjo į skrynelę eiliuotus baravyko, lokio, paštininko laiškus apie žiemos rūpesčius, ieškojo žiemiškų žodžių, klausėsi ištraukos iš pasakos „Sniego karalienė“. Vaikai, įvykdę visus darbus, nusprendė, kad skrynelėje reikia palikti žinutę draugui su labiausiai patikusios knygelės pavadinimu, nes juk „Knygų Kalėdos“ tęsiasi!
   Renginio pabaigoje visi apžiūrėjo bibliotekoje veikiančią senų eglutės žaisliukų parodėlę „Žvilgantis asorti“ bei nusifotografavo prie skaitytojų sukurtos eglutės iš pieštų kalėdinių žaisliukų. Bibliotekininkė padėkojo aktyviausiems 2016 metų mažiesiems skaitytojams, palinkėjo gražių artėjančių švenčių.

 

Aušra Kriščiūnienė
Plikiškių filialo vyr. bibliotekininkė

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09