Apie mus

Sigutės Ach darbų paroda Žagarės bibliotekoje

  2016-12-19



Žagarės bibliotekoje eksponuojama antra Sigutės Ach paroda „Dideli ir maži, nerimti“.

   Žagarės bibliotekoje eksponuojama antra Sigutės Ach paroda „Dideli ir maži, nerimti“. Pirma paroda „Spalvotos nuotaikos. Pažertos ant dirbtuvių stalo“ bibliotekoje buvo eksponuojama vasario – kovo mėnesiais. 
   Autorinių darbų parodą, kuri atkeliavo į biblioteką, sudaro įvairūs dailininkės darbai, sukurti skirtingais laikotarpiais. Kai kurie jų virto atvirlaiškiais ir iškeliavo net į tokias tolimas šalis kaip JAV ar Japonija. Sigutė Ach sako, kad jai nesvarbu, kokią galutinę formą įgauna kūrinys, jai tai „pirmiausia yra pasakojimas apie pasaulyje tvyrančią harmoniją ir gėrį“. Dailininkė teigė mėgstanti stebėti žmones, o jų būsenos, mimikos vėliau išryškėja piešiniuose.
   Kiekvienas piešinys (šioje parodoje jie gerokai didesni nei įprasta) – tai atvirukas iš vidinio menininkės pasaulio. Spalvotose akvarelėse lengva Sigutės Ach ranka piešia tai besišypsantį katiną, tai rudens vėjo pagautą angelo sparną. Tai pokalbis su autorę supančiu pasauliu, jautriai atsakant į besikeičiančią šviesą, žmonių nuotaikas, metų laikus. Laisvai nutiškę akvareliniai ekspromtai išlavintoje Sigutės vaizduotėje tampa nuostabiomis interpretacijomis, nustebinančiomis, prajuokinančiomis, nuteikiančioms pasvajoti apie sparnus pavasario paukščiams... arba sau.
   Sigutė Ach – dailininkė ir iliustruotoja, juokais vadinama pačia nerimčiausia Lietuvos kūrėja, mat paklausta, ką veikia, šypsodamasi atsako: „Nieko rimto“.
   „Mano menas – tarsi maža šventė, todėl stengiuosi jį įkrauti tik labai švariomis emocijomis“, – sako Sigutė Ach, kviesdama į savo autorinių darbų parodą.
   Kartu su paroda atkeliavo ir Sigutės Ach piešiniais puoštos leidyklos „Nieko rimto“ knygos, atvirukai, bloknotai, puodeliai ir kiti mieli mažmožiai bei suvenyrai. Juos gali įsigyti parodų lankytojai.
  Paroda bus eksponuojama iki 2017 metų sausio mėnesio vidurio.
  Apsilankykite!


Vitalija Kurauskienė
Žagarės filialo vyr. bibliotekininkė

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09