Apie mus

Naujienos

  2016-12-20



Gruodžio 9 dieną į popietę „Ne viskas matoma akimis...“ susitikti su skaistgiriečiais ir aplinkinių kaimų gyventojais atvyko kunigas Ričardas Doveika.

   Gruodžio 9 dieną į popietę „Ne viskas matoma akimis...“ susitikti su skaistgiriečiais ir aplinkinių kaimų gyventojais atvyko kunigas Ričardas Doveika. Garsus pamokslininkas svečiuodamasis Skaistgiryje gyvais pavyzdžiais, giliais pamąstymais apžvelgė gyvenimo prasmę, advento laikotarpį.
   Prieššventiniu laikotarpiu prasideda mainų savaitės. Kas mainosi geru žodžiu, kas dovanėlėmis. Kunigas patarė pagalvoti, kas geriau: vienas prie stalo, nukrauto dvylika patiekalų Kūčių vakarą, ar daug žmonių prie stalo, besidalinančių kuklias vaišes ir laužiantys kalėdaitį?
   „Adventas ir šv. Kalėdos – tai krikščioniško tikėjimo šventė. Adventas – ypatingas tikėjimo laikas. Kapinės – tai viltis. Sunku – eik į kapines ir pasisemk vilties. Medinis kryžius yra nesulaužomas gyvybės medis. Būna gyvenime visko, jei sunku, grįžk į bažnyčią, į bendruomenę, apsikabink kryžių ir tylėk. Pamatysi, kaip palengvės“, – kalbėjo R. Doveika. Pusantros valandos sulaikę kvapą svečio minčių klausėsi per šimtas Skaistgirio ir aplinkinių parapijų tikinčiųjų. 
   Susitikimo metu susirinkusius pradžiugino Jolantos Gižienės ir jos vadovės Birutės Dauginytės atliekama giesmė. Skaistgirio parapijos parapijiečiai ir svečias kunigas Ričardas Doveika apsikeitė gerumo dovanėlėmis. Svečias paliko ne tik daug pamokymų, minčių kiekvieno širdyje, bet ir įrašą mūsų krašto žmonėms bibliotekos svečių knygoje. Susirinkusiųjų vardu dėkojo seniūnė Virginija Kaikarienė, bibliotekininkės. Šį susitikimą kunigui primins dovanota monografija „Skaistgirys“, Adolfo Kriščiūno dovanotas rūpintojėlis ir vaišės šv. Kalėdų stalui, sudėtos į maželiečių Kalendrų dovanotą pintinę. 
Kunigas išvykdamas pasidžiaugė, kad atvažiavęs į visiškai svetimą kraštą jautėsi esąs laukiamas.
 

Lijana Degimienė
Skaistgirio filialo vedėja

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09