Apie mus

Naujienos

  2016-12-20



Gruodžio 16 dieną Skaistgirio bibliotekoje lankėsi poetas, rašytojas, mokslininkas ir visuomenininkas Darius Rekis.

   Gruodžio 16 dieną Skaistgirio bibliotekoje lankėsi poetas, rašytojas, mokslininkas ir visuomenininkas Darius Rekis. Kūrybinė D. Rekio veikla prasidėjo dar mokyklos metais, tačiau savo pirmąją poezijos rinktinę pavadinimu „Pasislėpusios saulės šviesoj“ autorius išleido tik 2011-aisiais. Šioje knygoje skaitytojui suteikiama galimybė pažinti autorių, tarsi prisiliesti prie jo gyvenimo, drauge pažvelgti į žmogaus būties, egzistencijos probleminius klausimus iš įvairių pozicijų.
   Čia kiekvienas gali atrasti save visų pirma kaip žmogų, klausiantį: kas ir kodėl aš esu? 2014 metais autorius pristato save prozos kalba. Išleista pasaka jaunimui „Viską susapnuoti dar kartą“ – tai knyga visiems, kas mėgsta svajoti. Tai knyga apie svajones, vaiko pasąmonės kuriamą kitokį pasaulį, kuriame vaizduotė įsuka jį į begalybę linksmų nuotykių. 
   Šiemet skaitytojus pasiekė antroji autoriaus eilėraščių knygutė „Pražydusios klumpės“. Naujais eilėraščiais poetas įrodo, kad ir šiais laikais galima gyventi be sumaišties, bet sudėtingai, o rašyti suprantamai, tačiau jokiu būdu ne paprastai. Knygą „Pražydusios klumpės“ jos redaktorius Antanas Stanevičius rekomenduoja visiems, kurie jau nebeskaito poezijos, teisindamiesi, kad nesupranta šiandieninių autorių.
   Poetui padėkota už šiltą ir gražų susitikimą, įteikta atminimo dovanėlė, o jis bibliotekai padovanojo dvi savo knygas ir pasirašė bibliotekos svečių knygoje.

Lijana Degimienė
Skaistgirio filialo vedėja

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09