Renginiai

Įvykę renginiai

  2016-12-22



Baigiasi 2016-ieji, kurie LR Seimo buvo paskelbti Bibliotekų metais.

   Baigiasi 2016-ieji, kurie LR Seimo buvo paskelbti Bibliotekų metais. Šalies bibliotekininkų bendruomenė džiaugiasi nuveiktais darbais, įgyvendintais projektais, parodytu valdžios dėmesiu ir bibliotekų lankytojų aktyvumu.
    Joniškio Jono Avyžiaus viešoji biblioteka aktyviai įsijungė į Bibliotekų metų programą. Gruodžio 20 dieną įvykusiame Viešosios bibliotekos ir filialų šventiniame seminare direktorė Jovita Šimkevičiūtė trumpai apžvelgė nuveiktus darbus, perskaitė padėkas, skirtas kolektyvui už įvairias projektines veiklas ir akcijas. Dėkojo bibliotekininkams už nuoširdų darbą, lojalumą bibliotekininko profesijai, aktyvią švietėjišką, kraštotyrinę veiklą, aktyvų dalyvavimą bendruomenių gyvenime. Direktorės padėkomis apdovanotos Viešosios bibliotekos Informacijos ir kraštotyros skyriaus vedėja Vijoleta Kuprevičienė, Vaikų literatūros skyriaus vedėja Dovilė Kurlienė, Darginių filialo vyresnioji bibliotekininkė Onutė Burmistrovienė, Plikiškių filialo vyresnioji bibliotekininkė Aušra Kriščiūnienė, Kepalių filialo vyresnioji bibliotekininkė Rita Blavaščiūnienė. Gražios gyvenimo sukakties proga pasveikinta Kirnaičių filialo vyresnioji bibliotekininkė Regina Jakubkevičienė, o darbo jubiliejaus proga - Satkūnų filialo vyresnioji bibliotekininkė Aldona Žaliabarštienė.
    Lietuvos bibliotekininkų draugijos Joniškio skyriaus vadovė Vijoleta Kuprevičienė parengė nuotaikingą intelektinį žaidimą apie kolektyvo narių vardų reikšmes. Žaidimo nugalėtojai Ievai Lipskienei buvo įteikta draugijos atminimo dovanėlė ir padėka.
    Bibliotekų metų renginių programą vainikavo susitikimas su žurnaliste, 18 biografinių, populiariosios psichologijos ir medicinos knygų autore, bendraautore ir sudarytoja Inga Liutkevičiene. Joniškio J. Avyžiaus viešojoje bibliotekoje pristatyta jos knyga „15 metų su Galina Dauguvietyte. Kas liko nutylėta?“. 
      I.Liutkevičienė, parašiusi tris knygas apie Galiną Dauguvietytę, pelnytai vadinama jos biografe. Susitikimo metu naujos knygos autorė intriguojančiai ne tik atskleidė, bet ir mįslingai nutylėjo apie šarmingosios G. Dauguvietytės įpročius, kasdienybę. Apie giminės biografijos faktus, išsipildžiusias ir neišsipildžiusias svajones.
    Bibliotekininkės įsitikinusios, kad ši knyga bus tokia pat populiari ir skaitoma, kaip ir ankstesnės I. Liutkevičienės knygos.

 

Dalia Norvaišienė
Informacijos ir kraštotyros skyriaus vyr. bibliotekininkė

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09