Apie mus

Kaip gimsta knygos

  2017-01-12



Sausio 12-ąją į biblioteką sugužėjo Bariūnų vaikų darželio vaikai į rytmetį „Pažintis su Vytauto Račicko kūriniais“.

   Sausio 12-ąją į biblioteką sugužėjo Bariūnų vaikų darželio vaikai į rytmetį „Pažintis su Vytauto Račicko kūriniais“.
Rytmetys prasidėjo trumpu pasakojimu apie mylimiausią vaikų rašytoją Lietuvoje – Vytautą Račicką. Jo knygos patenka į skaitomiausių knygų penketuką. V. Račicko įkvėpimo rašyti šaltinis – vaikų gyvenimas ir žinojimas, kad yra skaitomas, kad vaikai laukia naujų knygų.
   Jos dažniausiai būna linksmos, o personažai puikūs. Tuo galėjo įsitikinti ir darželio vaikučiai – bibliotekininkė jiems perskaitė keletą linksmų nuotykių apie Mikę ir Juozapėlį iš V. Račicko knygos „Šokoladas iki pirmadienio“. Vaikų nuotaika buvo įvairi: vieni įdėmiai klausėsi, kiti šypsojosi, krizeno. 
   Rytmečiui įpusėjus, bibliotekininkė parodė vaizdinę medžiagą apie tai, kaip atsiranda knyga, ir papasakojo, koks jos kelias nuo rankraščio iki parduodamos knygynuose, kaip keitėsi vaikiškos knygelės iki šių dienų. Darželinukai sužinojo, kad jos skirstomos į pasakas, enciklopedijas, skirtas žaidimui ir kt. Visi kartu nusprendėme, kad knygos keičiasi, jos tampa spalvingesnės, su įvairiomis užduotimis. Rytmečiui baigiantis bibliotekininkė vaikams buvo paruošusi staigmeną – pačią naujausią šių laikų knygą su papildyta realybe, kuri atgyja pasitelkus į pagalbą planšetinį kompiuterį. Tačiau vaikams buvo pasakyta, kad pirmiausia reikia knygą perskaityti, o tik vėliau pasinaudoti kompiuteriu.


Erika Vasiliauskaitė-Rašimienė
Bariūnų filialo vyr. bibliotekininkė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09