Renginiai

Įvykę renginiai

  2017-01-17



Sausio 6 d. baigėsi „Knygų Kalėdų“ akcija, kurią jau šeštąjį kartą globojo prezidentė Dalia Grybauskaitė.

   Sausio 6 d. baigėsi „Knygų Kalėdų“ akcija, kurią jau šeštąjį kartą globojo prezidentė Dalia Grybauskaitė. Šiemet akcija atsiliepė į kampanijos „Už saugią Lietuvą“ kvietimą mažinti socialinę atskirtį, todėl akcijos tema – knygos, kurios keičia gyvenimą. „Knygų Kalėdos“ kvietė ne tik dovanoti, bet ir bendrauti, organizuoti susitikimus.
  Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja Eglė Šukienė su vyresniąja bibliotekininke Rita Brazauskiene, kaip ir kasmet, aplankė „Santaros“ senelių globos namus. Globos namų gyventojams bibliotekininkės dovanojo lėlių spektaklį ir naujų knygų. Seneliai visada laukia ateinančių bibliotekos darbuotojų, kurios atneša ir gerą nuotaiką, maloniai bendrauja.
Jurdaičių filialo bibliotekininkė Diana Užkuraitienė surengė išvyką į Jono Avyžiaus viešąją biblioteką aktyviausiems Jurdaičių filialo skaitytojams, tarp jų - ir Jurdaičių globos namų gyventojams. Informacijos ir kraštotyros skyriaus vedėja Vijoleta Kuprevičienė pravedė ekskursiją po biblioteką, papasakojo apie Joną Avyžių bei pristatė memorialinę ekspoziciją. 
   Žagarės bibliotekos darbuotojos Aušra Jonuitytė ir Vitalija Kurauskienė pasikvietė Žagarės socialinių paslaugų neįgaliųjų dienos centro lankytojus, kuriems pristatė didžiulio pasisekimo sulaukusio prancūzų rašytojo Laurent Gounelle knygas. Svečiai papasakojo apie savo kasdienius darbus, džiaugsmus, rūpesčius, svajones. Su Žagarės socialinių paslaugų neįgaliųjų dienos centro socialine darbuotoja Svetlana Riškiene aptartos ir tolesnio bendradarbiavimo galimybės.
   Akcijos „Knygų Kalėdos“ skaitymų popietėje Skaistgirio bibliotekoje dalyvavo Skaistgirio vaikų dienos centro lankytojai ir socialinė darbuotoja Auksė Žakaitytė. Skaitymui bibliotekininkė Jolanta Jatulienė pasirinko du italų rašytojo Bruno Ferrero pasakojimus, kurių vienas buvo apie keliaujančią šypseną. Ir tai ne vienintelis renginys praėjusiais metais Skaistgirio vaikų dienos centro lankytojams: visi kartu prisiminė, kad šiemet buvo net keletas edukacinių užsiėmimų - viktorina apie gyvūnus, piešimas saugaus eismo tema, europieštukinių gamyba, papuošalų iš vilnos vėlimas.
   Skaistgiryje buvo surengtas susitikimas su kunigu Ričardu Doveika. Garsus pamokslininkas svečiuodamasis Skaistgiryje gyvais pavyzdžiais, giliais pamąstymais apžvelgė gyvenimo prasmę, advento laikotarpį.
   Jono Avyžiaus viešojoje bibliotekoje ir filialuose „Knygų Kalėdų“ tema iš viso buvo surengta 40 renginių, kurių metu dalyviai ir žiūrovai buvo kviečiami dovanoti knygas savo bibliotekoms. Pasibaigus akcijai suskaičiavome daugiau nei 700 knygų vaikams ir suaugusiems, kuriomis praturtėjo Viešoji biblioteka ir filialai. Šiųmetėje akcijoje aktyviai dalyvavo ir knygas dovanojo įvairios organizacijos, bendruomenės, pavieniai asmenys ir ištikimiausi bibliotekų lankytojai. Kaip ir kasmet, prie akcijos prisijungė Joniškio klebonas dekanas Eduardas Semaška, padovanojęs bibliotekai 10 pačių naujausių, skaitytojų pageidaujamų knygų.
   Viešoji biblioteka nuoširdžiai dėkoja visiems, įsijungusiems į akciją ir dovanojusiems knygų: Seimo nariui Vitalijui Gailiui, Rudiškių bendruomenei, Stupurų bendruomenei, Joniškio ROTARY klubui, Lietuvos spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondui, Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos Joniškio filialo nariams, Lietuvos architektų sąjungai, labdaros organizacijai „Gintarinis lašas“, svėdasiškių draugijai „Alaušas“, Žagarės socialinių paslaugų dienos centrui, Lietuvos nacionalinei filharmonijai, misionieriškam labdaros fondui „Šviesa rytuose“, asociacijai „Varangė“, AB Spauda, UAB „Kriminalistika“, paramos fondui „Leono XIII fondas“ , Lietuvos antstolių rūmams, J. Šalkauskui, D. Norvaišienei, A. Užkuraičiui, A. Petrauskienei, O. Mikalauskienei, E. Vasiliauskui, J. J. Vyliui, D. Sekmokienei, R. Meškienei, S. Ramonaitei, D. Radavičiūtei, A. Skrupskelienei, V. Rudžiui, S. Dragūnienei, R. Ignatjevai, D. Šlekonienei, S. ir T. Rudžiams, L. Juzekėnienei, L. Ripskytei, R. Katinaitei, V. Adomaičiui, A. Smilgienei, V. Kaikarienei, A. Sekmokienei, A. Armunui, A. Vaitekūnaitei, R. Petrėnienei, V. Mačiulytei, V. Klimienei, E. Stankaitienei, G. Skirienei, J. Šimkevičiūtei, M. Ožalaitei, D. Labanauskienei, E. Veikalaitei, J. Sabaitei, M. Butvilauskui, A. Boldyrevai, I. Aukselienei, K. Jurgelienei, O. Orlickienei, B. Šidlauskienei, J. Jatulienei, E. Burbienei, R. Briedytei, G. Rudytei, S. Čirpienei, V. Norkuvienei, V. ir V. Kutkoms, visiems „Knygų Kalėdų“ akciją parėmusiems kalėdinio prekymečio dalyviams ir kitiems, nepanorusiems būti įvardytiems.
Akcija „Knygų Kalėdos“ prasidėjo 2011 m., kai Prezidentė gavo Šiaulių apskrities P. Višinskio viešosios bibliotekos skaitytojų laišką su prašymu padovanoti naujų knygų jų bibliotekai. Per šešerius metus šalies viešosioms ir mokyklų bibliotekoms padovanota per 222 tūkst. knygų.
 

Ieva Lipskienė
Vyriausioji bibliotekininkė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09