Apie mus

Garsiniai skaitymai, skirti Vytauto Račicko jubiliejui

  2017-01-19



Sausio 18 dieną Plikiškių bibliotekoje paminėtas vaikų rašytojo Vytauto Račicko 65-metis.

   Sausio 18 dieną Plikiškių bibliotekoje paminėtas vaikų rašytojo Vytauto Račicko 65-metis. Šia proga bibliotekininkė pakvietė Plikiškių mokyklos-daugiafunkcio centro pradinių klasių mokinius dalyvauti garsiniuose skaitymuose „Klausome istorijų apie šlepetę“.
   Buvo skaitoma V. Račicko knyga „Kita šlepetės istorija“. Bibliotekos mažųjų smalsučių ratelio nariai – Oskaras, Lukas, Gabija, Odeta ir Lina – pasirinko pačias įdomiausias šios knygos ištraukas ir pakvietė savo klasės draugus jų pasiklausyti neįprastose vietose. Vieni įsikūrė savo klasėje, kiti rado tykų kampelį bibliotekoje, o treti susibūrė prie sporto treniruoklių. Išklausę ištraukas, vaikai įsijungė į smagų žaidimą: bandė atsakyti į draugų pateiktus klausimus ir už teisingą atsakymą „uždirbti“ sagutę. Be to, kiekvienos grupelės klausytojas galėjo sugalvoti skaitytos ištraukos pabaigą ir taip gauti papildomą sagutę. Geriausiai sekėsi ketvirtokui Adrianui ir trečiokui Orestui.
   Vaikai, sugrįžę į biblioteką, pasidalino įspūdžiais apie tai, kaip jiems sekėsi, suskaičiavo savo sukauptų sagučių skaičių.      Visiems buvo smagu išgirsti sugalvotas istorijų pabaigas apie tai, kaip sulaukti 100 metų, ką patarė močiutė Milė Edvardukui, ką daryti, kad pamoka atrodytų trumpesnė ir kitas. Renginio pabaigoje vaikai apžiūrėjo V. Račicko knygelių parodą, surinktos sagutės netikėtai virto saldainiais, o skaitovai atminčiai gavo spalvingas šlepetes iš popieriaus bei saldumynų.
 

Plikiškių filialo vyr. bibliotekininkė Aušra Kriščiūnienė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09