Renginiai

Įvykę renginiai

  2017-01-30



Sausio 27 d. Joniškio Jono Avyžiaus viešojoje bibliotekoje svečiavosi Labdaros ir paramos fondo „Švieskime vaikus“ atstovas,

   Sausio 27 d. Joniškio Jono Avyžiaus viešojoje bibliotekoje svečiavosi Labdaros ir paramos fondo „Švieskime vaikus“ atstovas, Seimo narys profesorius Arūnas Gumuliauskas. Atvyko jis su kilnia misija – dovanoti naujų vaikiškų knygų Joniškio rajono mokykloms, darželiams, bibliotekai ir jos filialams.
   Visi gavo po 12 skirtingų knygų komplektą. Knygas kruopščiai atrinko autoritetinga komisija, vadovaujama vaikų literatūros tyrinėtojo dr. Kęstučio Urbos.
   Tai jau antrosios „Vaikų bibliotekėlės“ knygos, pasiekusios Joniškį. Verta paminėti, kad komplekte esanti Aido Jurašiaus knyga „Akmenukų pasakos“ pretenduoja „Metų knygos rinkimuose“ tapti geriausia lietuvių autorių knyga vaikams. Džiugu, kad fondo tikslas ne tik aprūpinti Lietuvos bibliotekas, mokyklas, darželius geriausiomis lietuvių autorių knygomis vaikams, bet ir skatinti rašytojus kurti literatūrą jauniesiems skaitytojams. 
   Fondą „Švieskime vaikus“ įsteigė Ramūnas Karbauskis ir Andrius Mamontovas.

Dovilė Kurlienė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09