Apie mus

Naujienos

  2017-02-20



Vasario 16-oji yra viena reikšmingiausių švenčių Lietuvai.

   Vasario 16-oji yra viena reikšmingiausių švenčių Lietuvai. Šiais metais Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė visus lietuvius skatino dalyvauti akcijoje „Vasario 16-ąją švęsk liksmai ir išradingai‟, tokiu būdu siekiant susivienyti, kūrybingai pažvelgti į savo tapatumą bei laisvės svarbą. Prie šios akcijos prisijungė ir jurdaitiečiai.
   Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Jurdaičių filialo bibliotekininkės iniciatyva vasario 9 ir 13 dienomis Jurdaičių socialinės globos namuose buvo suorganizuotos kūrybinės dirbtuvės „Laisvės paukštės“. Edukacinių užsiėmimų metu bibliotekininkė kartu su jaunaisiais skaitytojais aplankė neįgaliuosius ir pamokė juos iš spalvoto popieriaus išlankstyti paukštelius.
Kūrybinėse dirbtuvėse buvo išlankstyta apie 600 trispalvių paukštelių. Vasario 16-osios išvakarėse „Laisvės paukštės“ nutūpė Jurdaičiuose ant kalnelio greta globos namų. Renginyje apsilankė 82 dalyviai, kurie visi drauge ant kalnelio šlaito išdėliojo Lietuvos kontūrus trispalvėmis „Laisvės paukštėmis“. Šios akcijos metu buvo siekta ne tik parodyti, kokia svarbi Lietuva kiekvienam piliečiui, tačiau suvienyti ir suartinti vienus su kitais. Tokiu būdu pagerbiant šalies istoriją bei bendradarbiaujant tarp įstaigų buvo sudarytos sąlygos tobulėti pačiai bendruomenei. 
   Bibliotekos darbuotoja kartu su jaunaisiais skaitytojais bei Jurdaičių socialinės globos namų darbuotojais ir jų gyventojais džiaugiasi, jog ši akcija atrado savo vietą ir Jurdaičiuose bei sulaukė pakankamai didelio akcijos dalyvių dėmesio.

Diana Užkuraitienė
Jurdaičių filialo vyr. bibliotekininkė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09