Renginiai

Ievos Simonaitytės kūrinio skaitymas Žagarės bibliotekoje

  2017-02-20



Vasario 14 d. bibliotekoje lankėsi Žagarės socialinių paslaugų neįgaliųjų dienos centro ugdytiniai su socialine darbuotoja Svetlana Riškiene.

   Vasario 14 d. bibliotekoje lankėsi Žagarės socialinių paslaugų neįgaliųjų dienos centro ugdytiniai su socialine darbuotoja Svetlana Riškiene. Dar praeitų metų gale buvo planuota 2017-aisiais, minint rašytojos Ievos Simonaitytės metus, garsiai skaityti kurį nors rašytojos kūrinį.
   Po ilgų svarstymų nutarta, kad bus skaitoma autobiografinė knyga „O buvo taip...“ Pirmiausia renginio klausytojai buvo supažindinti su rašytojos I. Simonaitytės gyvenimu, pademonstruotos nuotraukos. Tekstą pasikeisdamos skaitė bibliotekos vedėja Aušra Jonuitytė ir S. Riškienė. Kadangi tekste daug šiuolaikiniam žmogui nesuprantamų žodžių, juos iš karto buvo bandoma išsiaiškinti. 
   Greit prabėgo maloniai leidžiama valanda. Perskaityta nedidelė knygos dalis. Renginio dalyviai pažadėjo apsilankyti kovo pradžioje ir toliau leistis į Ievos Simonaitytės pasakojamos istorijos kelią...

Aušra Jonuitytė
Žagarės bibliotekos vedėja

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09