Renginiai

Įvykę renginiai

  2017-02-23



Vasario 22 dieną Plikiškių bibliotekoje buvo minima Tarptautinė gimtosios kalbos diena. Konkurse „Neieškok žodžio kišenėje“ dalyvavo dvi Plikiškių mokyklos-daugiafunkcio centro pradinių klasių mokinių komandos.

  Vasario 22 dieną Plikiškių bibliotekoje buvo minima Tarptautinė gimtosios kalbos diena. Konkurse „Neieškok žodžio kišenėje“ dalyvavo dvi Plikiškių mokyklos-daugiafunkcio centro pradinių klasių mokinių komandos. Susitikimo pradžioje vaikai kartu su bibliotekininke bandė apibūdinti, kas yra kišenė ir ką reiškia posakis „Neieškok žodžio kišenėje“, išsiaiškino, kas yra makaronizmai (svetimos kalbos žodžiai ar posakiai).
   Vėliau mokinių komandos, pasivadinusios „Klaustuku“ ir „Šauktuku“, sprendė užduotis. Per duotą laiką reikėjo atlikti 3 užduotis: ištaisyti sakiniuose makaronizmus, mandagiai ko nors paprašyti ir suvaidinti pokalbį telefonu pagal pateiktas situacijas. Kol kiti komandų dalyviai sprendė užduotis, du komandų „dailininkai“ kūrė iliustracijas skaičiuotėms apie raganą. Po pirmojo užduočių etapo šiek tiek geriau sekėsi „Šauktuko“ komandai, tačiau antrojo etapo metu žaidžiant „Mįslių kraitelės“ žaidimą rezultatai pasikeitė. „Klaustuko“ komandoje nepralenkiama buvo ketvirtokė Gabija, kuri savo žiniomis išlygino bendrą komandų rezultatą. 
   Žiūrovai taip pat buvo įtraukti į veiklą, jie žaidė kortelių žaidimą „Gero elgesio taisyklės“, kurio metu ieškojo „auksinių  žodžių“, aiškinosi, kada ir kuriuos iš jų dera vartoti. 
   Konkurso pabaigoje bibliotekininkė pasidžiaugė abiejų komandų bei žiūrovų aktyvumu. Vaikai ne tik smagiai praleido laiką, bet ir papildė savo gimtosios kalbos žinias. Žinoma, visiems konkurso dalyviams buvo įteikti saldūs prizai.

Aušra Kriščiūnienė
Vyr. bibliotekininkė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09