Renginiai

Susitikimas su rašytoju, dailininku Dainiumi Šukiu

  2017-03-21



Kovo 20 d. Joniškio Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrius organizavo susitikimą su vaikiškų knygų rašytoju ir dailininku Dainiumi Šukiu.

   Kovo 20 d. Joniškio Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrius organizavo susitikimą su vaikiškų knygų rašytoju ir dailininku Dainiumi Šukiu. Šiuo metu yra išleis-tos penkios autoriaus knygos: „Višta, kurią prarijo rūkas“, „Ežys, kuris mylėjo slapta“, „Karališkas vanduo“, „Skaniausias vaikas“, „Blynų slibinas“. Neseniai Latvijos leidykla „Lauku Avīze“ išleido Dainiaus Šukio knygą „Ezītis, kurš mīlēja slepeni“ („Ežys, kuris mylėjo slapta“). D. Šukys taip pat iliustravo tris prancūziškas knygas, skirtas vaikams.
  Susitikimas su rašytoju vyko Joniškio turizmo ir informacijos centro patalpose. Į šį susitikimą drauge su mokytoja atskubėjo didelis būrys trečiokų iš saulėtosios „Saulės“ pagrindinės mokyklos. Susitikimo pradžioje D. Šukys pristatė vaikams savo naująją knygą „Blynų slibinas“, kurioje pagrindinis veikėjas slibinas, paragavęs keptų blynų, taip juos pamėgo, kad pagrobė visas karalystės moteris, kad blynus keptų tik jam vienam. Nuo šios vietos ir pradeda rutuliotis įdomi, žaisminga istorija, kuri įtraukia ne tik vaikus, bet ir suaugusius. Vėliau mokinių laukė edukacinė užduotis – pasidaryti savo pasakos herojų, katiną. Vaikai su dideliu užsidegimu kibo į darbą: drauge su dailininku kirpo, klijavo ir spalvino savo katinus. D. Šukys taip pat moksleiviams surengė improvizuotą piešimo pamoką, rodė, kaip lengviau galima nupiešti vienokį ar kitokį gyvūną. Vaikams paprašius nupiešti papūgą kakadu, prisipažino, kad dar nėra tekę jos piešti, bet rezultatas nenuvylė nei vaikų, nei paties autoriaus. Susitikimo pabaigoje vaikai nusifotografavo su D. Šukiu ir pažadėjo mokykloje drauge su mokytoja ir klasės draugais sukurti savo pasaką, įtraukdami katiną ir kitus gyvūnus, kurie buvo nupiešti improvizuotos piešimo pamokos metu.

 

Paskutinio redagavimo data: 2020-08-14