Apie mus

Naujienos

  2017-03-21



Kovo 21-ąją į bibliotekoje surengtą edukacinį rytmetį „Žemė – gyvybės tėkmė“ sugužėjo Bariūnų vaikų darželio vaikai.

   Kovo 21-ąją į bibliotekoje surengtą edukacinį rytmetį „Žemė – gyvybės tėkmė“ sugužėjo Bariūnų vaikų darželio vaikai. 
Rytmetys prasidėjo trumpu pasakojimu apie mūsų žemę, joje gyvenančią gyvybę. Bibliotekininkė su vaikais kalbėjo apie atbundantį pavasarį: nuo skruzdėlyčių, darbščiųjų bitelių sujudimo iki sugrįžtančių į savo gimtuosius namus paukščių. Diskutavome apie tai, ką mes galėtumėme padaryti, kad jiems visiems būtų gera ir saugu gyventi šioje žemėje.
   Bibliotekininkė vaikučiams buvo paruošusi keletą užduočių. Kadangi visi pasiilgome šilto, saulėto pavasario, nusprendėme jį susikurti. Mums prireikė plastmasinių dangtelių, lipalo, akrilinių dažų ir pagaliukų. Supylę lipalą į indelius, ant jo pritaškavome įvairių spalvų dažų ir su pagaliukais neskubėdami ir susikaupę sukome ratukus, taip kaip sukasi mūsų žemė. Darbeliai išėjo spalvingi, nuotaikingi, tarsi Žemės vaizdas iš kosmoso.
   Rytmečiui baigiantis, kaip ir kiekvienais metais, puošėme bibliotekos medį. Priklijavome lapelių, prikabinėjome gėlių. Vaikučiai atsinešė savo nupieštų paukštelių, kurie sutūpė ant medžio šakelių, atsirado ir nedidelis inkilėlis.
   Visi, sudėję rankeles ant šviečiančio gaublio, prižadėjome žemei, kad ją mylėsim, nešiukšlinsim ir tausosim.
 

Erika Vasiliauskaitė-Rašimienė
Bariūnų filialo vyresn. bibliotekininkė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09