Apie mus

Teatralizuota pasaka Bariūnų bibliotekoje

  2017-03-30



Kovo 29-ąją Joniškio Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus bibliotekininkės į Bariūnų biblioteką atvyko su teatralizuota P. Cvirkos pasaka

  Kovo 29-ąją Joniškio Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus bibliotekininkės į Bariūnų biblioteką atvyko su teatralizuota P. Cvirkos pasaka „Apie gaidį Giedorių – Kakarykorių ir jo vaikus“. Šio spektakliuko žiūrėti atskubėjo patys smalsiausi Bariūnų vaikų darželio vaikai. Skambant linksmai muzikai, visi, patogiai įsitaisę savo vietose, su nekantrumu laukėme pasakos.
   Vaikų literatūros skyriaus bibliotekininkės atvėrusios mirioramos dureles pradėjo vaidinimą. Dovilė Kurlienė skaitė pasaką, o atvertame dėžutės ekrane straksėjo pasiūti personažai: gaidelis, vištytės, viščiukai ir lapė. Vaikų akelės smalsiai lakstė nuo vieno veikėjo prie kito.
   Po pasakaitės vaikams buvo pasiūlyta pamiklinti pirštukus ir pasukti galveles žaidžiant įvairius žaidimus. Vieni susipažino su spalvomis, kurios buvo suklijuotos į užduočių knygelę, kiti dėliojo įvairias dėliones. Įdomiausia vaikams buvo pamatyti planšetiniame kompiuteryje atgijusius knygų paveikslėlius. Paliesti pirštukais jie atlikdavo vieną ar kitą judesį, skleisdavo garsus.

Erika Vasiliauskaitė-Rašimienė
Bariūnų filialo vyr. bibliotekininkė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09