Apie mus

Piešinių paroda, skirta Piliakalnių metams

  2017-03-31




   Nuo kovo mėnesio vidurio Plikiškių bibliotekos skaitytojai galėjo grožėtis Plikiškių mokyklos-daugiafunkcio centro pradinių klasių mokinių piešinių paroda „Pasakoju piešiniais“, kuri buvo skirta Piliakalnių metams paminėti. Bibliotekininkė Aušra Kriščiūnienė pasiūlė mažiesiems skaitytojams perskaityti ir iliustruoti 4 liaudies padavimus: „Kirvelio kalnas ir Palipynkalnis“, „Šiaulės piliakalnis“, „Piktakalnis“ ir „Kupiškio piliakalnis“ iš knygos „Kai milžinai gyveno“. Paskutinysis padavimas vaikams pasirodė įdomiausias, todėl daugelis jį ir iliustravo.
   Vertinant vaikų piešinius buvo atsižvelgta į tai, kaip tiksliai suvoktos ir pavaizduotos padavimo teksto detalės, veikėjai. Geriausiai iliustruoti padavimą sekėsi trečiokams Oskarui, Danieliui ir ketvirtokui Aleksui. Skaitytojų simpatijų sulaukė Virginijaus, Kristinos, Faustos ir Gyčio piešiniai. 
   Kovo 31 dieną bibliotekininkė atvyko pas pradinukus į pasaulio pažinimo pamoką. Ji papasakojo vaikams apie tris Joniškio rajone esančius piliakalnius, skaitė ištraukas iš knygelės „Lietuvos piliakalnių legendos“, priminė, kad Lietuva yra vienas gausiausiai piliakalniais nusėtų Europos kraštų. Gražiausių iliustracijų autoriai buvo apdovanoti bibliotekininkės padėkomis ir saldumynais.
Aušra Kriščiūnienė
Plikiškių filialo vyresn. bibliotekininkė 


Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09