Renginiai

Įvykę renginiai

  2017-04-03



Balandžio 2-oji – Tarptautinė vaikų knygos diena.

   Balandžio 2-oji – Tarptautinė vaikų knygos diena. Į mūsų gyvenimą vis labiau skverbiasi naujausios informacinės technologijos. Dabar net ir knygas galima skaityti naudojantis išmaniosiomis technologijomis.
   Balandžio 3-osios popietę Žagarės miesto bibliotekos darbuotoja aplankė Žagarės socialinių paslaugų vaikų dienos užimtumo centro auklėtinius ir auklėtojas, kur pristatė bibliotekos naujieną – papildytos realybės knygas „Pasaulio pasakos“, „Afrikos gyvūnai“. Šias knygas, kurios skirtos vaikams, galima skaityti įprastu būdu. Tačiau yra ir kitas, dar smagesnis ir interaktyvesnis būdas – parsisiuntus nemokamą programėlę ir nukreipus telefoną ar planšetę į knygos puslapius, juose esantys personažai... atgyja! Visa tai bibliotekininkė ir pademonstravo naudodamasi planšetiniu kompiuteriu bei jame įdiegta specialia programa. Nukreipus planšetės kamerą į papildytos realybės knygą apie gyvūnus ir verčiant lapus, renginio dalyviai ekrane iš karto išvysdavo tam tikrą gyvūną trimačiu vaizdu. Pasigirsdavo ir muzikos garsai, gyvūnai skleisdavo jiems būdingus garsus, vaikščiodavo, kąsdavo ar net iššokdavo iš knygos ir nusileidę ant žemės eidavo tolyn. Visus dalyvius labai sužavėjo knygose pavaizduoti gyvūnai: riaumojantys tigrai, plaukiojantys krokodilai, ilgakaklės žirafos, galiūnai liūtai ir kiti. 
   Lyg iš fantastikos pasaulio atgiję knygos herojai nustebino ne tik vaikus, bet ir auklėtojas. Knygos ėjo iš rankų į rankas, o valanda prabėgo nepastebimai.


Vitalija Kurauskienė
Žagarės filialo vyresn. bibliotekininkė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09