Renginiai

Įvykę renginiai

  2017-04-03



Šiandien turbūt neberasime vaiko, nežinančio, jog balandžio 2-oji – Tarptautinė vaikų knygos diena.

   Šiandien turbūt neberasime vaiko, nežinančio, jog balandžio 2-oji – Tarptautinė vaikų knygos diena. Pasaulis šiemet jau penkiasdešimtą kartą minėjo šią dieną. Balandžio 2-oji yra ir garsaus pasakininko H. Ch. Anderseno gimtadienis, todėl Vaikų literatūros skyriaus lankytojai kartu su bibliotekininkėmis iškilmingai minėjo 212-ąsias žymaus pasakų kūrėjo gimimo metines.
   Susirinkusius vaikus pasveikino skyriaus vedėja Dovilė, o bibliotekininkė Violeta perskaitė rusų rašytojo Sergejaus Machotino kreipimąsi į pasaulio skaitytojus vaikus ir suaugusiuosius: „Tu daraisi vyresnis, o pasaulis aplinkui – sudėtingesnis. Kyla klausimų, į kuriuos gali atsakyti ne kiekvienas suaugęs. O juk mirtinai reikia su kuo nors pasidalyti abejonėmis ir paslaptimis. Ir tada į pagalbą vėl ateina knyga. Turbūt daugelis skaitydami esame pagalvoję: čia apie mane parašyta! Ir mylimas personažas staiga pasirodo esąs panašus į tave. Jį kamuoja tie patys rūpesčiai ir jis garbingai ieško išeities. O štai kitas personažas visiškai į tave nepanašus, bet taip norisi būti tokiam kaip jis – tokiam pat drąsiam ir išradingam“.
   Vaikams teko pabūti komisijos nariais, įvertinti 24 knygas ir išrinkti penkias pačias geriausias. Taigi vaikų sprendimu geriausiomis 2016 metų vaikiškomis knygomis Joniškio Jono Avyžiaus viešojoje bibliotekoje tapo:
1. Paul van Loon „Vilkolakiukas Dolfas“, 5 dalis;
2. H. Ch. Anderseno „Sniego karalienė“;
3. Tom Percival „Mažieji herojai. Didysis trolių gelbėjimas“;
4. Kazio Sajos „Žuvėdas“;
5. Luis Sepulveda „Apie žuvėdrą ir katiną, kuris išmokė ją skaityti“.
   Po knygų rinkimų vaikai žaidė žaidimus, spėliojo pasakų personažus, pūtė balionus, vaišinosi tikroje gimtadienio puotoje. Šventei skirtas laikas prabėgo greitai. Po šventės, kai svečiai išsivaikšto, visuomet aplanko liūdnoka nuotaika. Bet tik trumpam, nes žinome, kad lygiai po metų vėl bus smagu.

 

Dovilė Kurlienė
Vaikų literatūros skyriaus vedėja



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09