Apie mus

Naujienos

  2017-04-05



Balandžio 4 dieną Skaistgirio bibliotekoje surengtoje viktorinoje, skirtoje Tarptautinei vaikų knygos dienai, dalyvavo Skaistgirio gimnazijos antrokai su mokytoja Gražina Valuodziene.

  Balandžio 4 dieną Skaistgirio bibliotekoje surengtoje viktorinoje, skirtoje Tarptautinei vaikų knygos dienai, dalyvavo Skaistgirio gimnazijos antrokai su mokytoja Gražina Valuodziene. Pasaulio vaikų knygų gerbėjus laišku ir plakatu kasmet sveikina vis kitos šalies Tarptautinės vaikų ir jaunimo knygos tarybos atstovai.
   Šių metų žinutė atkeliavo iš Rusijos. Vaikai supažindinti su plakatu, jiems perskaitytas laiškas – kreipimasis į jaunuosius skaitytojus. Vaikai atsakinėjo į bibliotekininkės paruoštos viktorinos klausimus. Reikėjo teisingai įvardyti, kokių žodžių trūksta pasakų pavadinimuose, paklausius ištraukų, atspėti, kokia tai pasaka, atspėti, kiek puslapių daugiausia galime perskaityti per valandą ir t. t. Vaikai klausėsi Vytauto V. Landsbergio pasakos „Pelytė Zita“ įrašo iš kompaktinės plokštelės. Mūsų susitikimą antrokai užbaigė dainele „Vėjo pamušalas“. Vaikams išdalyti atvirukai ir skirtukai knygoms – leidyklos „Tikra knyga“ dovanos.

 

Jolanta Jatulienė
Skaistgirio filialo vyresn. bibliotekininkė

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09