Renginiai

Mandalų kūrimo popietė

  2017-04-05



Balandžio 4-osios popietę bibliotekos skaitykloje vyko Felicijos Stramilaitės knygos „Sukurk savo mandalą“ pristatymas. F. Stramilaitė pasakojo mandalų

   Balandžio 4-osios popietę bibliotekos skaitykloje vyko Felicijos Stramilaitės knygos „Sukurk savo mandalą“ pristatymas. F. Stramilaitė pasakojo mandalų meną atradusi dar 1994 m., o piešti pati pradėjo tik nuo 2004 m. Mandala – (sanskrito kalba reiškia „ratas, diskas, sfera“) yra apskritimo arba kvadrato formos geometrinė kompozicija, simboliškai vaizduojanti tam tikrą dvasinę, kosminę arba psichologinę tvarką. Kartu – tai ir vidinio žmogaus pasaulio, žmogaus dalios atspindys.
   Piešiant mandalą nereikia derinti spalvų, tiesiog imti tas spalvas, kurių tuo metu norisi, pabūti tyloje su savo mintimis, „išvalyti“ sielą. F. Stramilaitė mokė atsipalaiduoti specialia kvėpavimo technika ir leidžiant specifinius garsus iškvėpti visą savyje susikaupusią neigiamą energiją. Šią metodiką autorė vadina „meditacija prieš mandalą“.
   Knygos pristatymo dalyvės gavo pieštukus ir popieriaus, kuriuose turėjo nusipiešti savo tos dienos mandalą. Autorė ragino nesikalbėti, nesidairyti, nesiblaškyti, o galvoti tik apie patį kūrybos procesą. Popietės dalyvės džiaugėsi ne tik savo, bet ir kolegių darbais, nes kiekviena mandala pasakoja savo istoriją, tik reikia mokėti ją perskaityti.

 

Ieva Lipskienė
Viešosios bibliotekos vyriaus. bibliotekininkė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09