Renginiai

Rytmetis, skirtas Tarptautinei vaikų knygos dienai

  2017-04-06



Tarptautinę vaikų knygos dieną Plikiškių bibliotekos mažieji skaitytojai paminėjo sportiškai nusiteikę.

   Tarptautinę vaikų knygos dieną Plikiškių bibliotekos mažieji skaitytojai paminėjo sportiškai nusiteikę. Balandžio 3 dieną vaikai dalyvavo rytmetyje „Linksmai žaidžiu – gražiai kalbu“, kurį bibliotekininkė organizavo Plikiškių mokyklos-daugiafunkcio centro salėje.
   Ji paragino vaikus prisiminti, kokius žaidimus žaidžia, linksmas išdaigas krečia perskaitytų knygelių, pasakų veikėjai. Įveikę bėgimo estafetę ir perskaitę „slaptą“ dokumentą su ištraukomis iš knygelių, rytmečio dalyviai sužinojo, kad jie žais kartu su Buratinu ir Pepe Ilgakojine. Vaikai, pasiskirstę poromis, vaidino katiną ir lapiną, kurie skubėjo kuo greičiau gauti auksinį raktelį. Kiti dviejų komandų dalyviai lenktyniavo kraudami į Pepės kelioninį lagaminą knygas. Treti – iš sutrūkusių „karolių“ vėrė žodį „buratinas“. Žaidimas „Vilke, kiek dabar valandų?“ paskatino vaikus perprasti šio pasakų veikėjo piktus kėslus ir būti budriems.
   Netradicinė veikla kartu su knygų veikėjais, jų išdaigomis bei žaidimais vaikams labai patiko, sukėlė daug gerų emocijų.
 

Aušra Kriščiūnienė
Plikiškių filialo vyresn. bibliotekininkė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09