Renginiai

Įvykę renginiai

  2017-04-07




   Su pavasariu beldžiasi pačios gražiausios šventės – Velykos ir Atvelykis, dar vadinamas vaikų Velykėlėmis. Ta proga balandžio 6-osios vidudienį Žagarės bibliotekoje įvyko edukacinis užsiėmimas, skirtas vaikams. Užsiėmimo tikslas - praplėsti žinias apie Velykų papročius, pasimokyti margučių marginimo paslapčių.
   Į užsiėmimą smalsumo vedami atskubėjo Žagarės gimnazijos antrokai ir jų mokytoja Virginija Briedienė. Kiekvieno krepšelyje – rūpestingai sudėti kiaušiniai. Visi norėjo išmokti Velykų rytą stalą papuošti dekupažo technika margintais margučiais. 
   Užsiėmimo dalyvius maloniai nustebino rūpestingai parengta vieta: ant stalo laukė indeliai su plaktu kiaušinio baltymu, įvairiaspalvės servetėlės ir kiti darbui reikalingi įrankiai. Bibliotekos darbuotoja trumpai papasakojo apie Velykų papročius, pristatė margučių marginimo dekupažu techniką, po to visi kibo į darbą. Buvo visko – ir nepasitikėjimo, ir džiaugsmo, nes margučio marginimo sėkmė eina kartu su kantrumu ir susikaupimu. Tačiau svetinga bibliotekos darbuotoja vis gyrė, skatino, mokė užsiėmimo dalyvius.
   Įdomiausia, bet kartu sudėtingiausia vaikams buvo patiems išbandyti dekupažuoti kiaušinį. Juk ne taip paprasta teisingai prilipdyti skiautelę ir numarginti margutį. Tačiau nepaisant to, renginio dalyviai aktyviai įsijungė į kiaušinių marginimo procesą. Žaisti spalvomis ir emocijomis buvo labai smagu.
   Po truputėlio kantrybės, susikaupimo ir įdėto darbo kiekvieno vaiko rankutėje puikavosi gražuolis margutis. Valanda bibliotekoje netruko prabėgti. Atsisveikinome iki kitų kartų.

Vitalija Kurauskienė
Žagarės filialo vyresn. bibliotekininkė

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09