Renginiai

Įvykę renginiai

  2017-04-20



Balandžio 19 d. sausakimšoje bibliotekos skaitykloje buvo pristatyta kunigo Algirdo Toliato knyga „Žmogaus ir Dievo metai“.

  Balandžio 19 d. sausakimšoje bibliotekos skaitykloje buvo pristatyta kunigo Algirdo Toliato knyga „Žmogaus ir Dievo metai“. Algirdas Toliatas (g. 1978 m.) baigė Vilniaus kunigų seminariją, studijavo Prancūzijoje. 2007 m. buvo įšventintas į kunigus. Po studijų Italijoje 2012 m. apsigynė dvasinės teologijos licenciato laipsnį ir buvo paskirtas kunigu Šv. Rapolo bažnyčioje. Nuo 2013 m. eina vyriausiojo Lietuvos policijos kapeliono pareigas.
   A. Toliatas vienas iš šiuolaikinių kunigų, kuris naudojasi socialiniais tinklais, turi savo interneto svetainę, sekmadieniais ruošia popietes šeimoms Vilniaus Šv. Ignoto bažnyčioje. Savo pamokslus kunigas sako ne tik bažnyčioje per mišias, bet ir skelbia juos socialiniuose tinkluose. Vieną dieną su juo susisiekusi leidyklos „Tyto alba“ atstovė pasiūlė šiuos pamokslus perkelti į knygą. Pradžioje suabejojęs knygos sėkme, dabar A. Toliatas gali džiaugtis jos populiarumu – kūrinys perkamiausių knygų dešimtukuose, o netrukus bus išleistas papildomas tiražas.
   Pratarmę knygai parašė dabar jau šviesaus atminimo filosofas Leonidas Donskis. Nors kunigas prašė kelių eilučių, gavo visą ilgą pratarmę. „Knyga pasirodė iškart po Leonido mirties. Verkiau. Jo žodžiai nuskambėjo naujai. Taip šilta, gera, broliška, tėviška. Jo pratarmę priimu kaip testamentą, kurio vykdytojas būsiu aš. Tai tarsi manoji Betliejaus žvaigždė, suteikianti jėgų eiti į priekį.“ Kai A. Toliatas sužinojo apie filosofo mirtį, jautėsi tarsi įsipareigojęs jam kažkaip atsilyginti – taip gimė vakaronės su pokalbiais ir gitara.
   Kunigas dalijosi ir laisvalaikio pomėgiais – mėgsta kopti į kalnus, važinėtis motociklu, skaityti knygas, bet labiausiai jam patinka bendravimas su žmonėmis: „Kiekvienas susitikimas – tai pasidalijimas. Juk ne tik duodi, bet ir gauni. Man labai gera daryti tikrus dalykus, kad ir kokios būtų emocijos, – juk jos nesumeluotos, tikros. Juk žmogui manęs prireikia, kai ištinka bėda, vadinasi, svarbu išsikalbėti.“
   Joniškiečius užbūrė šiltas, malonus bendravimas, po susitikimo nusidriekė didžiulė eilė norinčių gauti autografą.


Eglė Šukienė
Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09