Apie mus

Naujienos

  2017-04-26



Balandžio 26-ąją į rytmetį „Biblioteka – žinių šaltinis“ susirinko Bariūnų vaikų darželio vaikai.

  Balandžio 26-ąją į rytmetį „Biblioteka – žinių šaltinis“ susirinko Bariūnų vaikų darželio vaikai. Bibliotekininkė Erika Vasiliauskaitė-Rašimienė vaikams buvo skyrusi užduotį: visą savaitę reikėjo spalvinti popierinius skrituliukus, kurie buvo metami į „Nuotaikos kibirėlį“. Spalvos turėjo atspindėti vaikų tos dienos nuotaiką.
   Rytmečio metu bibliotekininkė skaitė A. Llenas knygą „Spalvų monstriukas“, o vaikai turėjo išpainioti spalvoto monstriuko jausmus. Reikėjo atspėti, kuri spalva atspindi linksmumą, liūdesį, pyktį, baimę ir ramybę. Vaikai atsineštus savo jausmų skrituliukus suskirstė pagal spalvas ir suklijavo ant paruoštos kartoninės lentynėlės su pieštais indeliais. 
Po įtempto darbo visi kartu ėjome pasižvalgyti po biblioteką. Aplankėme internautų buveinę, kurioje vaikai sužinojo, kur tūno virtualūs informacijos ir žinių ištekliai. Pabuvojome mažiesiems skaitytojams įrengtame kampelyje, pasižvalgėme ir po suaugusiems lankytojams skirtas lentynas su įvairia literatūra. 
   Rytmečiui einant į pabaigą bibliotekininkė darželinukams pristatė naujas knygas, trumpai papasakojo apie kiekvieną leidinį. Vaikus sužavėjo knyga „Dinozaurai ir priešistoriniai laikai“ bei „Kakės Makės enciklopedija: gyvūnai“.

 

Erika Vasiliauskaitė-Rašimienė
Bariūnų filialo vyresn. bibliotekininkė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09