Renginiai

Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės renginiai Plikiškių bibliotekoje

  2017-05-02



Balandžio 26 dieną Plikiškių bibliotekoje vyko kūrybinės dirbtuvėlės „Skaitau ir kuriu“, skirtos Nacionalinei Lietuvos bibliotekų savaitei.

  Balandžio 26 dieną Plikiškių bibliotekoje vyko kūrybinės dirbtuvėlės „Skaitau ir kuriu“, skirtos Nacionalinei Lietuvos bibliotekų savaitei. Mažieji skaitytojai pirmiausia apžiūrėjo knygelių parodėlę „Pavasariškas knygos rūbas“. Kodėl gi šis rūbas pavasariškas? Vaikai pastebėjo, kad knygelių viršeliuose daugiausia žalios ir mėlynos spalvos, kuriomis pasipuošia gamta pavasarį: mėlynas dangus, žibuoklė, vanduo, lietus, žalia žolė, lapai, laukai...
   Vaikai, perskaitę K. Kubilinsko eilėraštį „Geltona“, sumanė nupiešti pienių pievą, bet ne teptuku, o šakute. Geltonas lašas popieriaus lape netikėtai virto puria piene. O ar galima piešti trintuku? Pasirodo, kad galima. Trečiokas Oskaras ryžosi tai išbandyti iliustruodamas M.Vainilaičio knygelės ištrauką „Ežio namas“. Komiksų mėgėjas trečiokas Danielius nustebo, kai bibliotekininkė pasiūlė sukurti komiksą apie saulę, mėnulį ir žaibą ant laikraščio lapo. Bet juk taip įdomiau ir fono detalės jau paruoštos! Darželio grupės vaikai kūrė knygelę su spaudukais. Atidžiai klausydamiesi skaitomo teksto, jie vaizdavo pasakojimo veikėjus spauduku. 
   Renginio pabaigoje vaikai pripažino, kad skaityti, o po to iliustruoti tekstą neįprastomis priemonėmis buvo netikėta ir įdomu.
   Balandžio 27 dieną buvo apibendrintos Nacionalinei Lietuvos bibliotekų savaitei skirtos veiklos. Bibliotekininkė paskelbė knygelių penketuką, kurį skaitytojai išrinko balsuodami už linksmiausią knygelės pavadinimą. Iš 15 pasiūlytų pavadinimų nugalėtoja tapo knygelė „Kaip kurmis kelnaites įsitaisė“. Vaikai apžiūrėjo fotografijų langą su eksponuojamomis konkurso „Aš esu biblioteka“ fotografijomis, kurios puoš biblioteką iki balandžio pabaigos.

Aušra Kriščiūnienė
Plikiškių filialo vyresn. bibliotekinink


Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09