Apie mus

Naujienos

  2017-05-02



Įgyvendinant Lietuvos kultūros tarybos, Lietuvos kultūros ministerijos ir Joniškio miesto savivaldybės remiamą projektą „Bibliotekos gidas visai šeimai“, balandžio 28 d.

   Įgyvendinant Lietuvos kultūros tarybos, Lietuvos kultūros ministerijos ir Joniškio miesto savivaldybės remiamą projektą „Bibliotekos gidas visai šeimai“, balandžio 28 d. Viešojoje bibliotekoje vyko edukacinis užsiėmimas „Šnarantys knygučių puslapiai“ su dailininke iliustruotoja Sigute Ach. Baigiantis Nacionalinei Lietuvos bibliotekų savaitei įvyko simbolinis susitikimas didelių ir mažų, jaunų ir senų – bibliotekos lankytojų. Šių metų bibliotekų savaitės tema #tuesibiblioteka kviečia pažvelgti į savo skaitytojus, į biblioteką, kokie mes norime būti, ko nori mūsų lankytojai, ko jie tikisi iš bibliotekos ir kokią patys nori kurti. Sigutė Ach kalbėjo apie tai, kas mus jungia, tai – „šnarantys knygučių puslapiai“.
   Kalbėti apie šią iliustruotoją ir pasakų rašytoją galima daug. Žinoma, juokais ji vadinama „pačia nerimčiausia“ Lietuvos kūrėja, nes jos iliustracijos – mieli paveikslėliai, svajingi angelai, visada besidžiaugiantys, besišypsantys gyvūnėliai, augalai. Visi piešinukai labai šviesūs ir gyvybingi. Visiškai nesvarbu, kiek tau metų, stebėdamas jos paveikslėlius, jautiesi apsuptas gerumo ir švelnumo bangų, niūniuojančių tyriausias vaikystės pasakas, kuriose nėra neįmanomų dalykų.
   Naudodama žodžių skrynelę Sigutė Ach vaikams demonstravo, ką žodžiai kiekvienam iš mūsų reiškia, kam jie reikalingi, kodėl svarbu juos vartoti. Viešnia su vaikais kalbėjosi ir apie žodžio reikšmę rašytojui, gražiausiai žodžius gebančiam dėlioti žmogui. Dedant žodį prie žodžio, anot Sigutės Ach, ir sukuriama knyga. Pasak dailininkės, skaitydami knygas mes tampame laisvi pasirinkti. Galime skaityti, apmąstyti ir pasirinkti tai, ką norime veikti.
   Renginio metu vyko kūrybinės dirbtuvės, kurių metu mažieji ir didieji renginio dalyviai kartu bandė sukurti savo knygelę. Sigutė pasakojo, kodėl knygai reikalingi priešlapiai, kaip reikia sujungti puslapius ir įrėminti į viršelį. Rašytoja iš savo žodžių skrynelės dalino žodžių lapelius, kuriuos mažieji kūrėjai galės panaudoti rašydami savo knygą.
   Laikas smagiai dirbant įkvepiančiame dailininkės pasaulyje praėjo nepastebimai. Susitikimas buvo ne tik labai informatyvus, bet ir įdomus. Kiekvienas turėjo progą išlaisvinti fantaziją ir kūrybiškumą. Vaikai išėjo nešini savo pačių rankomis pagamintomis mažytėmis knygelėmis.

Ieva Lipskienė
Vyriausioji bibliotekininkė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09