Apie mus

Plikiškių bibliotekoje paminėta Saulės diena

  2017-05-04



Gegužės 3 dieną Plikiškių bibliotekoje vyko aplikacijų konkursas „Saulės šviesą gėrė pievos ir laukai“, skirtas Saulės dienai.

   Gegužės 3 dieną Plikiškių bibliotekoje vyko aplikacijų konkursas „Saulės šviesą gėrė pievos ir laukai“, skirtas Saulės dienai. Į bibliotekininkės klausimą, ar vaikai įsivaizduoja, kas nutiktų, jei saulė nebešviestų vieną dieną, savaitę ar net visus metus, jie atsakė, kad žemėje būtų šalta, tamsu, baisu. Kai kas pastebėjo, kad nebeaugtų ar net žūtų augalai, o kartu ir gyvūnai. Mažieji skaitytojai išklausė bibliotekininkės pasakojimo apie saulės energiją, jos panaudojimą, naujausius mokslinius atradimus tyrinėjant šį dangaus kūną. Daugeliui buvo smagu sužinoti, kad saulutė švies danguje dar mažiausiai 5 milijardus metų.
   Prisiminę keletą eilėraščių apie saulę, mažieji skaitytojai skubėjo kurti savo saulučių. Darbeliams jie naudojo popierines lėkštutes ir padėkliukus, kuriuos aplikavo spalvotomis servetėlėmis, popieriumi, spalvino ryškiomis spalvomis. Iš pagamintų mažų saulučių vaikai ant audeklo sudėliojo didelę saulės mozaiką, kuri papuoš bibliotekos sieną ir džiugins visus skaitytojus.

Aušra Kriščiūnienė
Plikiškių filialo vyresn. bibliotekininkė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09