Apie mus

Naujienos

  2017-05-16



Šių metų gegužės 15 d. Raudonojoje sinagogoje vyko ukrainiečių knygos „Per širdį“ pristatymas.

   Šių metų gegužės 15 d. Raudonojoje sinagogoje vyko ukrainiečių knygos „Per širdį“ pristatymas. Renginį šventiškai pradėjo Algimanto Raudonikio meno mokyklos mokiniai, kurie dovanojo keturis nuostabius smuikininkų ir skrabalų pasirodymus. Renginyje dalyvavo menininkės, knygos autorės J. Ukrainceva ir Ana Torkajenko, kurias atlydėjo „Vyšnios žydėjimo“ plenero vadovas S. Kruopis.
   Alina Jonaitienė, Joniškio literatų klubo „Audruvė“ vadovė, išsamiai pristatė knygą, paskaitė keletą dienoraščių ištraukų, eilių. Į lietuvių kalbą išverstas rinkinys „Per širdį“ išleistas 2016 m. Kūriniai alsuoja autorių, likimo valia atsidūrusių tragiškų 2014–2016 m. Ukrainos įvykių epicentre, skausmu. Rinkinį sudaro eilėraščiai, esė, laiškai, dienoraščių ištraukos, nuotraukos ir grafikos darbai. 
   Plenero „Vyšnios žydėjimas“ iniciatorius, Joniškio žemės ūkio mokyklos direktorius Liudas Jonaitis pasveikino visus dalyvius, papasakojo apie plenero idėjas ir sumanymus, pasidalino įspūdžiais iš praėjusių metų kelionės į Ukrainą. 
Knygos autorės pristatė knygoje išspausdintus savo grafikos darbus, paskaitė keletą eilių rusų kalba. Eiles iš rinkinio taip pat skaitė ir Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos darbuotojos: D. Kurlienė, I. Lipskienė ir G. Vilčiauskienė. Renginyje dalyvavę literatų klubo „Audruvė“ nariai pasidalino savo kūrybos eilėmis. Smagu, kad šis dviejų tautų bendradarbiavimas tęsiasi ne tik plenero „Vyšnios žydėjimas“ metu, bet ir atranda naujus horizontus literatūroje.

 

Gita Vilčiauskienė
Dokumentų komplektavimo ir tvarkymo skyriaus vyresn. bibliotekininkė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09