Apie mus

Skaistgirio bibliotekoje veikė kūrybinės dirbtuvėlės

  2017-05-17



Gegužės 12 dieną Skaistgirio bibliotekoje veikė kūrybinės dirbtuvėlės „Papuošalai iš modelino“. Darbelius kūrė vaikai ir keletas suaugusiųjų.

   Gegužės 12 dieną Skaistgirio bibliotekoje veikė kūrybinės dirbtuvėlės „Papuošalai iš modelino“. Darbelius kūrė vaikai ir keletas suaugusiųjų.
   Modelinas – lengvai modeliuojama medžiaga, savo savybėmis primenanti plastiliną ar molį. Rankomis modelinas išminkomas kol suminkštėja, tada lipdomas norimas daiktas. Kai gaunamas norimas rezultatas, daiktą kaitiname orkaitėje pagal instrukciją, jis sukietėja. Darbui buvo reikalingi modeliavimo įrankiai, kuriuos suradome buityje.
   Norint išgauti reljefiškus efektus tinka viskas, kas turi iškilų paviršių. Naudojome flomasterių antgalius, nertas servetėles, tujos šakelę. Raštams išspausti tiko dantų krapštukai, įvairių dydžių kamšteliai. Dirbtuvėlių dalyviai iš anksto buvo numatę ką lipdys. Moterys ir mergaitės darė detales vėriniui, apyrankei, pakabukui, sagei. Berniukai lipdė filmukų herojus, dekoravo šaukštelius, raktą. Vaikai rinkosi ir derino mėgstamas spalvas, mokėsi jų maišymo subtilybių. Reikėjo numatyti ir sumaišyti tokį modelino kiekį, kad tikrai užtektų numatytam vėriniui. Pirmojo susitikimo metu nulipdyti darbeliai buvo kepami. Sekančią dieną vaikai rinkosi jų nulakuoti. Darbeliai buvo užbaigiami suveriant apyrankių ir vėrinių karoliukus. Dirbtuvėlių dalyviai pripažino, kad teko rimtai padirbėti, kol gavo apčiuopiamą rezultatą.

 

Jolanta Jatulienė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09