Renginiai

Įvykę renginiai

  2017-05-17



Gegužės 16-ąją į Bariūnų biblioteką rinkosi Bariūnų vaikų darželio ugdytiniai. Jiems surengtas rytmetys „Melagėlio pasakėlės“.

  Gegužės 16-ąją į Bariūnų biblioteką rinkosi Bariūnų vaikų darželio ugdytiniai. Jiems surengtas rytmetys „Melagėlio pasakėlės“.
   Rytmetys prasidėjo trumpu pasakojimu apie Joną Avyžių – jo kūrybinį kelią ir palikimą tiek mažiesiems skaitytojams, tiek ir suaugusiems.
   Bibliotekininkė paminėjo, kad po kiekvieno stambaus kūrinio, dažnai net jo dar neparašius, rašytojas pasijusdavo dvasiškai išsekęs. Būdavo būtina pasinerti į gaivinantį šaltinį, kad atgautų jėgas. J. Avyžiui toks šaltinis buvo kūryba vaikams. Vaikams J. Avyžius yra išleidęs keletą apsakymų, pasakėlių, vaizdelių knygų.
   Rašytojo knygos kupinos įvairių nuotykių, prasimanymų, tekstai be galo spalvingi. Tuo galėjo įsitikinti ir darželio vaikučiai – bibliotekininkė jiems perskaitė J. Avyžiaus „Melagėlio pasakėles“. Šmaikščiai ir vaizdingai perteiktas tekstas vaikus įtraukė į melagėlio istoriją, tai puikiai atsispindėjo jų veidukuose.
   Trumpai buvo aptartas pasakaitės turinys. Taip pat radome ir vaikų darželio didžiausią melagėlį. Bet visgi nusprendėme, kad linksmas, bet ne piktas pamelavimas yra puikus dalykas.

 

Erika Vasiliauskaitė-Rašimienė
Bariūnų filialo vyresn. bibliotekininkė

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09