Renginiai

Žagarės bibliotekoje − kūrybinės dirbtuvės „Noriu pasakos“

  2017-05-19



Saulėtą gegužės 18 d. popietę į biblioteką rinkosi įvairaus amžiaus žagariečiai.

   Saulėtą gegužės 18 d. popietę į biblioteką rinkosi įvairaus amžiaus žagariečiai. Čia jų laukė edukatorė Neringa Sirtautienė iš Panevėžio. Susirinkusiems ji pasakojo, kad kurti pasakas pradėjo slaugydama dažnai ligoninėse gulintį sūnelį, kuriam jas ir sekdavo. Šiuo metu jau išleistos dvi N. Sirtautienės knygos – „Elenos istorija: labirintų paieškos“ ir „Kaip nykštukai Kalėdų džiaugsmą dalijo“.
   Kūrėja papasakojo ir apie savo knygų iliustratorius, parodė piešinius, kurie vėliau sugulė jos pasakų knygose. Jauna moteris susikūrė verslą − ji kuria pasakas pagal užsakymus. Tai puiki ir originali dovana įvairių švenčių proga. Visos pasakos yra skirtos tik konkrečiam žmogui, todėl rašydama ji stengiasi pasaką pritaikyti pagal žmogaus pomėgius, darbą. 
Kūrybinėse dirbtuvėse „Noriu Pasakos“ lankytojai kartu su viešnia kūrė pasakas. Kiekvienas dalyvis tapo pasakos herojumi. Jiems buvo pasiūlytos įvairios lėlės, kuriomis buvo kuriama pasaka. Taip žodis prie žodžio, mintis prie minties buvo sukurtos pasakos apie draugystę, apie sergantį džiną, kuris skrido į sušalusios saulės planetą pas močiutę prašyti vaistų nuo gerklės skausmo. Buvo kepamos įsivaizduojamos bulvės prie įsivaizduojamo laužo, renginio dalyviai įsivaizduojamu traukinuku keliavo po Žemę ir kitas planetas. Visi, prisidėję prie kūrybinio proceso, buvo apdovanoti saldainiais.
Netruko prabėgti linksma valanda. Visiems buvo smagu, jauku. Viešnia žagariečiams įrodė, kad pasaką sukurti gali kiekvienas. 
   Kūrybinės dirbtuvės vyko pagal projektą „Bibliotekos gidas visai šeimai“, kurį remia Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos kultūros ministerija ir Joniškio rajono savivaldybė.
Aušra Jonuitytė
Žagarės filialo vedėja


Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09